Copa jsem to našel?

Tak jsem vyhrabal takovej bazmek a jelikož se mi zdál zajímavej, tak jsem si ho nechal. A za týden jsem o 50 metrů dál vyhrabal to samé v maličko větším provedení a to není náhoda. Ták - a jestlipak někdo bude vědět, co jsem to vlastně vyšťoural? Na tom místě se nejdřív kudlali vojáci Jiřího z Poděbrad a potom se tam pifali Švédi a císařský. Ale to s tím nemusí souviset. Jenom to bylo ve stejný hloubce, jako tam nacházím šipky do kuše a kule z mušket.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Hufeisen (4 Meinungen) Lycanthrope: Hufeisen, sock: Hufeisen, kvalt: Hufeisen, tactical: Hufeisen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Copa jsem to našel?
Copa jsem to našel?
Copa jsem to našel?
Copa jsem to našel?
Copa jsem to našel?

Fundumstände

Lokalität:Liberecký kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:20 cm
Verwendeter Detektor:Tesoro Lobo
1 Stimme
1 Stimme
angezeigt:
1877x,
Kommentare:
16,
Finder:
lumberjack lumberjack
Fotografiert:
der 15. Mai 2015,
Eingefügt:
der 15. Mai 2015

Kommentare

AHA, takže to nebudou trpasličí sekerky na zabíjení potkanů :-D

Lycanthrope sorry, ale toto není z podkovy. To už je pravděpodobnější ta sekerka na potkany. :-D

Podkova

Podkova.

Je to podkova. Jeden ze vzácnějších typů středověké podkovy u nás. Tenhle typ ozubu není moc častý. Vzhledem k nálezům stejných podkov řadím tento typ cca do 14. století s časovým přesahem na obě strany. Tedy ta podkova může pamatovat dobu největších Přemyslovců. S Poděbradem nemá nic společného. Taky je otázka, jestli některé z dalších tvých artefaktů z této lokality nejsou starší, než si myslíš. Obojí bude pravděpodobně ze zadní nohy. Těžiště těchto podkov se vyskytuje na Vysočině, o jedné vím ze středních Čech a o jedné ze severní Moravy. Můžeš mi pls soukromě napsat, odkud jsou ty Tvoje? Jinak o dílně na tyto podkovy je článeček zde: http://www.archaiabrno.org/home_cs/?acc=cvilinek

to vypadá jako fragment starýho cepínu..

Heteropteryx: není problém. Písni mi prosím svůj emajl na jackablackacider007@gmail.com a já ti pošlu i nějaké další fotky až očistím zbytek.

to jsem psal ještě před heteropteryxovým příspěvkem ;-)

Díky. Taky mám jednu takovou podkůvku. Jen jsem si nedokázal ty kousky vybavit na správném místě. A hlavně bych nevěřil, že najdu stejný kousky za dvou podkov takhle kousek od sebe :-)

Ano tento typ podkov se často vyskytují na severu Jižní Moravy a na Vysočině a to na hradech o v jejich okolí které byli založeny v 13. stol.

heteropteryx: Jak poznáš přední od zadní? To se dá?

Jasně, dá se rozlišit přední od zadní i levá od pravé. Přední podkova je jakoby část z kružnice, zadní podkova je jako část z elipsy nebo dokonce až tvaru písmene U.

JJ, tak to dává smysl. Díky, to jsem nevěděl. :-)

už delší dobu plánuju dát se článek na to téma. jak bude čas, dovedu to do konce a vypustím do světa...

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben