Denár knížete Oldřicha

Denár Oldřich, Cach 293
1,0054 g; 19,92 x 19,64 mm
Nález z 15.6.2014
Skenoval, měřil a vážil pan Polanský z NM, se kterým jsem nález konzultoval.

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: Oldřich (1012–1034) – 1 Denar (1 Denár) (č. 3240) Oldřich (1012–1034) 1 Denar (1 Denár)

Ansichten der Benutzer

Gewicht: 1,01 g
Gebiet der Prägung: Čechy do roku 1637 (2 Meinungen), České území (1 Meinung)
Landesherr: Oldřich (1012–1034) (3 Meinungen)
Prägungsjahr:
Nominal: 1 Denar (1 Denár) (2 Meinungen)
Material: Stříbro (Ag) (3 Meinungen)
Nr. der Münze: Oldřich (1012–1034) – 1 Denar (1 Denár) (č. 3240) (2 Meinungen) Ladik: 3240, Enki: 3240

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

Denár knížete Oldřicha
Denár knížete Oldřicha
Denár knížete Oldřicha
Denár knížete Oldřicha

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:5 cm
Verwendeter Detektor:Tesoro Silver UMax
20 Stimmen
20 Stimmen
angezeigt:
3079x,
Kommentare:
10,
Finder:
Echo Echo
Fotografiert:
der 18. Juni 2014,
Eingefügt:
der 31. August 2014

Kommentare

1000 let stará no pěkná masírka chtělo to víc omáčky jinak velká masírka to je sen. ;-)

Paráda !!

nadhera, gratulka ;-)

Tak tedy ta omáčka :)

V sobotu jsem bez nálady tvrdnul doma. Kouknu na FB a vidim, že vyšlo Archemapp. I bylo to pro mě dostatečným impulsem, abych si stáhnul aplikaci do telefonu a vyrazil ji vyzkoušet na svá oblíbená místa. Tam kde jsem byl, toho moc nepadá, ale když, tak je to v hezkém stavu, neb pole jsou písčitá a asi nijak brutálně hnojená. Kochám se, užívám si klidné přírody a asi po hodině padla moje první jednokoruna FJI. No radost veliká, apka úspěšně otestovaná a pokračuje se. Po další, delší době to otáčim k autu a v prostřed pole jednokrejcárek Pyskoun s křížem na reversu, Bohužel, ohnutej do vinglu. Doma podsílám zpětnou vazbu na apku a zjišťuju, že jsem tele a že mě nenapadla jedna maličkost. Tak v neděli jsem vyrazil do širšího okolí sobotní hledačky, ale nepadalo skoro nic. Přesunul jsem se asi o dva kiláky dál, než v sobotu, na čerstvě sklizený pole. Nic, nic a zase nic. A pak pípanec. První mělké hrábnutí a signál byl venku, během chvilky dohledáno a už ho mám v ruce. Blejskal se, jak novej, takže mi bylo jasný, že je to kvalitní mateiál a tudíž starší kousek. Zlehka jsem ho očistil mezi prsty a věděl jsem, že je načase sehnat kontakt na nějakýho archeologa, protože nevim, co to je, ale je to sakra starý a v podivuhodně dobrym stavu. Fotim nález, posílám fotky na FB s prosbou o určení, dávám cigáro. Po deseti minutách kontrola FB a tam na mě vypadne, že držim v rukou 1000 let historie této země. Ruce se začínaj klepat a kolena gumovatí. Jinak nepadlo prakticky nic, co by stálo za zmínku. Doma žhavim internety a shánim kontakt na odborníka, co by mě nezakousnul a pokud možno by mi ten denár i nechal. V pondělí se zadařilo sehnat od UCho jméno a že si telefon zkusim sehnat přes kamaráda, co dělá v NM a zároveň mu ukážu, že ne všichni detektoráři rabujou archeo. Jenže kámoš dělá v jiný budově a zrovna u sebe nemá vnitropodnikovej telefonní seznam. K večeru mi UC posílá telefon a já po práci volám panu Polanskému. Schůzku jsme dohodli na středu a taky se uskutečnila. Vše bylo naprosto v pohodě a v klidu, nikdo mě nesežral, pan P. byl dokonce velmi potěšen, neb denáry velkého střížku jsou prý jeho koníček a navíc, pár kiláků od místa nálezu má chatu :)

Parádní kousek! Gratulka!

Omáčka parádní dík ;-)

JJ,denár je vždycky veliká radost. A za přístup si taky zasloužíš palčák...

Archemapp , na jakém telefonu to funguje? Je to ještě aktuální aplikace nebo už to zabalili? V google play to nenajde a přes www když to najdu mi to vypisuje nekompatibilní zařízení.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben