Desítka

V pátek to s hledačkou vypadalo bledě. 2 dny lilo jako z konve a i v pátek celé dopoledne byla obloha zatažena těžkými mraky. Až po obědě začalo vyskakovat mezi mraky sluníčko. „…No, dnes to na našem nalezišti bude v každém případě na holínky a budeme mít možnost vybrat si ze dvou zel – mazlavé bláto nebo vysoká mokrá tráva…“ Pomyslel jsem si. Volám kolegovi: „…terén je dnes opravdu na hraně, jedeš?“ „…Jedu…“ On na to.

Na nalezišti zkušebně šlápnu holínkou do bláta a je to dílo, bořím se dobrých 10, místy i 15 cm. Ale jo, jdu pomalu do toho a ve svahu je to přeci jen o něco lepší. Ale…kdepak se nám ztratil kolega? Většinou bývá se svým lehkým tanečním krokem i stovky metrů přede mnou…Aha, asi něco našel hned na začátku…ale tady v tom mazlavém houpajícím se blátě je snad lépe hluboké nálezy ani nekopat. Vždyť je to dnes skoro močál!

Najednou mám čistý signál 74 který přímo řve do ucha. Hmm, to bude snad úplně na povrchu nebo centimetr dva pod zemí. Beru do ruky rovnou dohledávačku a píchám ji do toho blatiska. Á už to mám, bude to tady v té mazlavé hroudě. Vezmu celou hroudu do ruky a hledám. Ale kde seš ty potvůrko? Ubírám z hroudy menší a menší kousky a nález pořád nikde. Konečně vidím tenkou hranu snad knoflíku nebo mince. Hmm zase nějaký prcek, nebude to jednoheller? Mnu mincičku mezi prsty a zbavuji ji nánosu lepkavého bláta. Tu najednou vidím problesknout takovou tu známou až ikonickou podobiznu císaře Franze Josefa I.

„…Stříííííbrňáááák!...“ Volám na kolegu, který je dnes netradičně daleko vzadu a skoro po lýtka v blátě. „…no jo… zato já se dnes snad utopím v blátě!“

Oba pak brzy přesedláme raději na tu vysokou trávu. Ale nálezů je tam méňě. Snad jen malý štítový AB knoflík s pěkným reliéfem trochu za něco stál.

Ale domů se šlo fajn, tuto desítku ještě nemám a ani mi nevadilo, že jsem se musel dobrých 10 minut čistit od bláta, které jsem měl snad všude…

Ať se daří…

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: František Josef I. (1848–1916) – 10 Kreuzer (10 Krejcar) (č. 95) František Josef I. (1848–1916) 10 Kreuzer (10 Krejcar)

Ansichten der Benutzer

Durchschnitt: 18,0 mm
Gewicht: 1,40 g
Gebiet der Prägung:
Landesherr: František Josef I. (1848–1916) (1 Meinung)
Prägungsjahr: 1869 (1 Meinung)
Nominal: 10 Kreuzer (10 Krejcar) (1 Meinung)
Material: Stříbro (Ag) (1 Meinung)
Nr. der Münze: František Josef I. (1848–1916) – 10 Kreuzer (10 Krejcar) (č. 95) (1 Meinung) Zlatokop777: 95

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

Desítka
Desítka
Desítka
Desítka
Desítka
Desítka
Desítka
Desítka
Desítka

Fundumstände

Bodenzustand:Nass
Fundtiefe:2 cm
Verwendeter Detektor:GM One
14 Stimmen
14 Stimmen
angezeigt:
500x,
Kommentare:
8,
Finder:
Zlatokop777 Zlatokop777
Fotografiert:
der 15. Mai 2021,
Eingefügt:
der 15. Mai 2021

Kommentare

Pěkná desítka. 😎👍

Pěknej kousek a supr prezentace máš to vymakané ;-)

Díky pánové, to potěší :-)

Povedený kousek :-)

Hezká desítečka👍

za hezky stříbrňák a prasátka v blátě (známe to nad všichni) palec .....tohle potěší vždy a přej bude ti přáno známe také ;-)

Nádherná ;-) grt. :-)

Díky všem. No a včera se karta obrátila, kolega našel asi pět mincí a já jen malý křížek :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben