Deutsche Volksgruppe in Rumänien - Leistungsabzeichen der Deutschen Mannschaft

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Faleristik (1 Meinung)
: Faleristik, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Deutsche Volksgruppe in Rumänien - Leistungsabzeichen der Deutschen Mannschaft
Deutsche Volksgruppe in Rumänien - Leistungsabzeichen der Deutschen Mannschaft
Deutsche Volksgruppe in Rumänien - Leistungsabzeichen der Deutschen Mannschaft
5 Stimmen
5 Stimmen
angezeigt:
1216x,
Kommentare:
12,
Finder:
Cartman Cartman
Fotografiert:
der 10. Januar 2019,
Eingefügt:
der 11. Januar 2019

Kommentare

Vidím, že to nikomu asi nic neříká :-). Zažádal jsem o vytvoření kategorie WWII > Rumunsko > Faleristka - Rumunsko > Vojenský sportovní odznak rumunských etnických Němců. Snad to projde :-D

Rumunský etnický rasově prověřený Němec :-O Ještě že jsem Čech, a že je jiná doba!

Nedal by se té kategorii - prosím pěkně - dát nějaký jiný název než - Sportovní odznak rumunských etnických Němců. Takto to zní docela zvláštně! Třeba vypustit to slovo "etnických". Chápu, že na území tehdejšího Rumunska žila již několik staletí početná národnostní skupina Němců, ale proč je nazývat (nálepkovat) navíc ještě etničtí. Přece i v jiných státech žili Němci jako národnostní menšiny (často nevýznamné!).

Myslím, že teď už to nikdo řešit nebude :-/

Ale zní to fakt hrozně! Ať se na mě nikdo nezlobí. ... U nás - v Čechách, na Moravě a na Slovensku - taktéž žili Němci (jen jako národnostní menšina) a jejich odznaky se přece dnes napojmenovávají/nenazývají jako - odznaky etnických Němců! :-/

Zkus napsat adminovi. Třeba to přepíše.

Bych to třeba asi ani nepřekládal, nechal bych to tak. To, že to patřilo té německé národnostní menšině, by mělo být jasné. Osobně bych to udělal asi takto:

Vše > WWII > Rumunsko > Faleristka > Deutsche Volksgruppe in Rumänien > Leistungsabzeichen der Deutschen Mannschaft

Ale to je asi moc složité a neprůchozí. Nevím?!?!?!?

Tak možná jen takto:

Vše > WWII > Rumunsko > Faleristka > Leistungsabzeichen der Deutschen Mannschaft

Ať si to rozhodnou pěkně sami nebo nechají tak. Ale když se tě někdo zeptá, co že si to vlastně našel, tak mu přece nebudeš říkat, že je to - výkonnostní sportovní odznak pro etnické Němce žijící v Rumunsku. Na mě asi tochu méně "překousnutelný"!

Až na to, že žádné Sudety neexistují a nikdy neexistovaly! Já znám jen Čechy, Moravu a české nebo moravské pohraničí. Stejně tak i slovní spojení - etničtí Němci - je čirý nesmysl, který si vymysleli nacisti.

Já teda žiju v Sudetech celej život. Přece nebudu říkat, že žiju v německých Čechách :-D K tomu odznaku - je to rumunskej Esesák a hotovo :D Nebo můžu říct název původní a taky je to vyřešený. Každej ať si to přebere sám.

Hodně dobrej odznak, kterých se u nás rozhodně moc nenašlo! Osobně jsem viděl zatím naživo 3 kusy. Jen Ti to tady asi nikdo moc nepochválí, protože 90% lidí zde nemá o tomto odznaku ani páru. Přitom je sběratelsky velmi ceněný a je i velice hezky zpracovaný. Gratuluju k nálezu!! Mě se podařil před 10 lety na jihu a radost neskutečná.

A jaké asi mají ty Sudety hranice? Jaká je to asi země, jaký je to asi stát? Jaký je to asi správní celek? Je to čirý nesmysl. To, že se určitému území začalo ve 20. století říkat Sudetenland (česky Sudety), to je vše jen díky nacistům (díky jejich pocitu méněcennosti a touze být součástí zcela vymyšlené nacistické říše), tehdy žijícím v Čechách a na Moravě. Ty žiješ v Čechách, v českém pohraničí (v nějakém jasně definovaném kraji, nějaké obci nebo městě ?), ale určitě ne v Sudetech. Protože ty, nikdy ve své podstatě neexistovaly a tak v nich ani žít nemůžeš. To, že je u lidí jaksi zažité, z jakési setrvačnosti (a možná i nostalgie ?) říkat, že žijí v Sudetech (nebo bývalých Sudetech) pramení jen a pouze, z jejich neznalosti a nevědomosti. Říkat si ale můžeš (i když zcela nesmyslně!) co chceš. ;-) Ukaž mi mapu první/druhé republiky, kde budou vyznačeny nějaké Sudety. Ukaž mi mapu našeho státu po r. 1945, kde budou nějaké Sudety. Nikde je na takové mapě nenajdeš! :-O Sudety nikdy neexistovaly! Nebo mi chceš snad namluvit, že na území země Čechy a země Morava, byla někdy v minulosti, nějaká jasně definovaná země Sudety. To asi opravdu ne. Němci (a taky Rakušáci) ostatně svobodně žili v Čechách a na Moravě, vždy jen a pouze, jako cizí národnostní menšina. Konec hlášení! ...

Map máš na netu kvanta. Hranice Sudet na mapách kopíruje hranici, kde ve třicátých letech mluvilo víc obyvatel německy než česky. Nevím, jak se tomu území říkalo před 20. stoletím, ale minimálně u nás už od vrcholnýho středověku žili až na malý vyjímky jen Němci a myslím, že ani zákaz používání výrazu Sudety ČS vnitra z roku 45 historii nezmění. Můžeme tomu říkat pohraniční území, ale stejně to bude jedno a to samý. To bych se taky mohl zeptat co je dneska Morava za stát. Území se prostě časem vyvíjí a není tak dlouho pryč doba, kdy neexistovaly ani ty Čechy. Výraz Sudetendeutsch byl použitej už někde v roce 1900 a to byla ještě naše republika hodně daleko. Asi bych tu diskuzi, která nemůže nikdy skončit nechal na jinam.. Tenhle odznak to nejspíš vůbec nezajímá :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben