Discosauriscus austriacus

Discosauriscus austriacus - to, co vypadá, jako nějaká černá skvrna na kameni je ve skutečnosti otisk hlavy permokarbonského obojživelníka, který si to u nás rázoval pravěkým pralesem a jeho vodami před cca 300 mil. lety. U druhého vzorku je zachována i část těla, ale vzhledem k tomu, že na fotce to moc nelze rozlišit, vkládám také jen detail hlavy a jeden obraz mistra Zdeňka Buriana pro představu, o jakého živočicha se jednalo. Nahromadilo se mi taky pár dalších zajímavých druhů trilobitů, ale to možná hodím na klub, než to vkládat sem - přecejen už v duchu slyším některé frfňaly, že je to tu kurnik o kovech, neee? :-D

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Andere Fossilien (1 Meinung) Markoman: Andere Fossilien

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Discosauriscus austriacus
Discosauriscus austriacus
Discosauriscus austriacus
Discosauriscus austriacus
8 Stimmen
8 Stimmen
angezeigt:
640x,
Kommentare:
6,
Finder:
Markoman Markoman
Fotografiert:
der 7. September 2023,
Eingefügt:
der 7. September 2023

Kommentare

Pěkný a Burian byl borec 👍☘️

;-)parádní kousek,nejsou nijak často k vidění. :-)

Kvasak - tak jsem měl asi štěstí, tihle jsou po jednom nájezdu od Boskovic. Ale původně se tam šlo po rybách, které jsou tam relativně hojné, ale spíš menší šproty :-)

;-)ale sou od tama krásný :-)nemám :,-( ;-)

Kvasak - jestli se mi zadaří další kus, můžem spáchat výměnu za něco jiného, těch druhů všeho možnýho je tolik, že si nemůžu dovolit hromadit větší množství kusů od každého. Teď jsem akorát posílal do světa celou krabici druhohorních ústřic z Polabí.

;-)dík,s kameny to mám tak,že co si nenajdu,tak nemám. :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben