Dnešní radost

Ráno jsem se rozhodoval, kam půjdu dnes hledat - mám několik oblíbených lokalit v okolí bydliště a do poslední chvíle jsem nevěděl, kam se vydat? Možná to taky znáte - co když půjdu tam, kde nic nenajdu a tak kam jsem nešel bych něco pěkného našel. Nakonec jsem se rozhodl pro pole, kde jsem byl asi pětkrát a naposled také včera - našel jsem jen svojí obvyklou sestavu - drobné z první republiky, jeden krejcar Františka prvního a nějakou brož. Před pár dny jsem zde však našel úlomek bronzového srpu a tak jsem si říkal, že zde může být cokoliv:)
Zaparkoval jsem auto na svém místečku u rodinných domků, kde začíná neoseté pole po sklizené kukuřici, vypustil z auta psa a zapnul detektor. Asi po pěti prošlých metrech mezi obvyklým bručením ozval čistý zvuk a dispej ukázal číslo 63 - tak tu máme další prvorepublikový desetník - problesklo mi hlavou, protože se mi hlásí téměř vždy mezi 61-63. Rozhrábl jsem lopatkou proschlou hlínu a znovu mávnul detektorem. Cíl byl blízko, ale nic jsem neviděl a tak jsem naučeným pohybem vytáhl z kapsy dohledávačku, zapnul a zarejdil v hromádce. Najednou jsem jí spatřil - hned bylo vidět, že je ohlá, ale taky to, ža se určitě jedná o starší stříbrnou minci. Radost převeliká - je to zatím moje nejstarší a i když je její stav mizerný - vůbec mi to nevadí!:) To jsem ještě netušil, že dnes nebude poslední...
Jak jsem již napsal, na Fischeru F75 se zahlásila číslem 63 při diskriminaci 3, sensitivitě 92 a režimu JE. Domnívám se, že by mohlo jít o krejcar Ferdinanda II, rok 1627, ale vidím tam jen 627. Pokud někdo poradí, jak ji dostat do lepší kondice - ne rovnat - jen vyčistit-budu mu vděčný!

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: Ferdinand II. (1590–1637) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 2547) Ferdinand II. (1590–1637) 1 Kreuzer (1 Krejcar)

Ansichten der Benutzer

Gebiet der Prägung:
Landesherr: Ferdinand II. (1590–1637) (1 Meinung)
Prägungsjahr:
Nominal: 1 Kreuzer (1 Krejcar) (1 Meinung)
Material: Stříbro (Ag) (1 Meinung)
Nr. der Münze: Ferdinand II. (1590–1637) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 2547) (1 Meinung) : 2547

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

Dnešní radost
Dnešní radost
Dnešní radost
Dnešní radost

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:Fischer F75
5 Stimmen
5 Stimmen
angezeigt:
1116x,
Kommentare:
3,
Finder:
unbekannt
Fotografiert:
der 20. Februar 2014,
Eingefügt:
der 20. Februar 2014

Kommentare

Mám rád tyhle příběhy... Gratulace...
jinak já rovnal taky Ag a povedlo se.. podívej se moji 3 minci.. je tam toho dost o rovnání...

Ja bych už taky nerovnal... Mám tu jedno Ag taky pochroumané a nechám ho jak je.
Je to vkusu každého soudruha :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben