Do třetice

Moje třetí stříberko je tento 3 krejcar Leopolda I. ražený v Břehu léta Páně 1696. První stříbro bylo pole, druhé les a třetí louka, hledací trojice.

V pátek jsem při běhu narazil u naší vsi na posekanou louku na které jsem ještě nebyl protože jsem měl obavy z vyššího výskytu turistů. Jelikož plán na tento víkend s archeologem na vyzvednutí kovadlinky nevyšel tak jsem šel na druhý den do akce. Mimochodem na druhém vojenském mapování je přes louku krásná macatá cestička. Přijdu na místo a vybaluji detík trochu dál od cesty a začínám. První signál 18 hliníkový obal, jemně zklamán pokračuji. Další docela vyšší uskákaný, 2 heller 1912 ale krásný akorát ten signál vůbec neseděl. Poté patronka a pak se blížím k okraji louky a slabší tón 13-14 kterého jsem si kvůli prozvukům málem nevšiml. Kopu a za chvíli vidím stříbrnou hranku, zůstávám v klidu a napadá mě 10 heller ale toto bylo větší a tenčí. Po odkrytí už dětská radost začala nakopávat , rukavice i kšilt házím radostí tak 5 metrů daleko. Identifikuji, zaznamenávám, fotím a děkuji. Poté už jen patronky, knofl, víčko z fajfule, krejcar 1879 jak víno a 50ník 1997. Krásná louka, jak z pohádky.

Ještě okolo procházely bábiny turistky a vtipkovali že až vytáhnu truhlu plnou mincí ať se podělím. No jedna mince z rozsypané truhly by byla, teď ten zbytek. Tuším že tam ještě něco bude. Ať to pípá lovci a lovkyně!

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: Leopold I. (1657–1705) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 1242) Leopold I. (1657–1705) 3 Kreuzer (3 Krejcar)

Ansichten der Benutzer

Durchschnitt: 21,0 mm
Gewicht: 1,15 g
Gebiet der Prägung:
Landesherr: Leopold I. (1657–1705) (1 Meinung)
Prägungsjahr: 1696 (1 Meinung)
Nominal: 3 Kreuzer (3 Krejcar) (1 Meinung)
Material: Stříbro (Ag) (1 Meinung)
Nr. der Münze: Leopold I. (1657–1705) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 1242) (1 Meinung) Ffpg96: 1242

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

Do třetice
Do třetice
Do třetice
Do třetice
Do třetice
Do třetice
Do třetice

Fundumstände

Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:15 cm
Verwendeter Detektor:Vanquish 340
11 Stimmen
11 Stimmen
angezeigt:
1318x,
Kommentare:
11,
Finder:
Ffpg96 Ffpg96
Fotografiert:
der 18. Mai,
Eingefügt:
der 20. Mai

Kommentare

Vzorný vklad s okolnostmi nálezu se cení! Je to jeden z mých snů - groš z tolarového období před Marií Terezií. Upřímná gratulace! Je parádní! 🤩👍👌👏🎉

Krasnej velkej Leoš, ja kopl podobnej žel bohu srolovaný do ruličky :) pěknej verim že udělal moc radosti

Leopold je už dobrý kop
Teď se mi povedl o víkendu v lese ;-)

Gratulace, je krásnej! 🙂 SirMaik: tak doufám, že bude video 😁👌

Husokachna...samozřejmě ;-)
Ale až v dalším...jedno už mám připravené...nějak moc se daří :-O 8-)

Kromě toho tříkrejcaru to ostatní kopu často. Za těch x let mě padnul takový Leoš jen jednou :-) Gratulace! :-)

Děkuji Vám všem převelice. Radost udělal velkou ale v ten moment mi to ani nedocházelo protože jsem od začátku března nic extra nekopul tak jsem nebyl ani připravený. Toto je zatím moje top mince. Asi dárek za rok hledání protože před měsícem to rok byl, perfektní koníček s nehoráznou atmoškou. Každá hledačka jiná a i když na nálezy slabá tak měla vždy své kouzlo. :-)

Ahoj gratulace 👍👍 moc pěkný 😉🤩

Ahoj gratulace 👍👍 moc pěkný 😉🤩

Děkuji🙏

Super příspěvek! 👍👍, Gratulace!

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben