Dovolím si připomínku výročí 80.let od lidkvidace R.Heydricha🇨🇿

Dodneška si živě pamatuju jak jsem cca.před dvěma lety šel vyhodit do modrého kontejneru na tříděný odpad nějaký papír a k mému úžasu byl kontejner téměř plný starých novin,dopisů a jiných tiskovin z velké části válečných.Tyto noviny,které vyšli přesně před 80.-ti lety 28.5.1942 jsou jedny z těch kterých si cením nejvíc a je jen těžko představitelné co se honilo lidem hlavou při jejich čtení a v jakém strachu z toho co přijde jako odveta se naše Republika nacházela.Kazdopadně odstranění kata českého lidu je jedním z největších činu protinacistického odboje a je naší národní ostudou,že naší největší hrdinové Josef Gabčík a Jan Kubiš a ostatní hrdinové,kteří do poslední chvíle bojovali proti přesile německých okupantů dodnes nenašli klid a jsou pohřbeni v hromadných šachtových hrobech spolu s nacistickými zločinci jako např.K.H.Frank.
Gabčík s Kubišem tehdy seskočili poblíž Prahy, u hřbitova obce Nehvizdy. Pomoc při vykonávání nebezpečného plánu jim nabídly desítky českých rodin, které za svoji odbojovou činnost většinou zaplatily životem.

Odvetné represivní akce, včetně vyhlazení obcí Lidice a Ležáky a popravou mnoha osob, se souhrnně nazývají heydrichiáda. Jednalo se o ojedinělý atentát na představitele bezpečnostních složek nacistického Německa v průběhu druhé světové války, který měl vliv na vnímání Československa Spojenci za války i při obnově státu.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Zeitungen, Zeitschriften (3 Meinungen), ZWEITER WELTKRIEG (1 Meinung) GMaxx2: ZWEITER WELTKRIEG, kocka1963: Zeitungen, Zeitschriften, cobasico: Zeitungen, Zeitschriften, wiky: Zeitungen, Zeitschriften

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Dovolím si připomínku výročí 80.let od lidkvidace R.Heydricha🇨🇿
Dovolím si připomínku výročí 80.let od lidkvidace R.Heydricha🇨🇿
Dovolím si připomínku výročí 80.let od lidkvidace R.Heydricha🇨🇿
Dovolím si připomínku výročí 80.let od lidkvidace R.Heydricha🇨🇿
Dovolím si připomínku výročí 80.let od lidkvidace R.Heydricha🇨🇿
Dovolím si připomínku výročí 80.let od lidkvidace R.Heydricha🇨🇿
Dovolím si připomínku výročí 80.let od lidkvidace R.Heydricha🇨🇿

Fundumstände

Lokalität:Liberecký kraj
9 Stimmen
9 Stimmen
angezeigt:
954x,
Kommentare:
25,
Finder:
GMaxx2 GMaxx2
Fotografiert:
der 28. Mai 2022,
Eingefügt:
der 28. Mai 2022

Kommentare

👍👏

https://youtu.be/-V9TSzkxm5k

Pěkné. Ale nerozpadnou se na světle? Světlo urychluje degradaci tiskovin. A tobě na tom tak záleží, že sis to zarámoval.

Je dobře zachovat takovýto kus hystorie. 👍

Dobrá připomínka,děkuju za ní.Snad ne,mám je už takhle ty dva roky co je mám a zatím drží.

Jsem rád, že zde alespoň takto, tuto událost někdo připomenul. ...

Děkuju Cobasico bylo mi ctí 🇨🇿

Ano. Důležitá událost v našich dějinách..👍

Máš to pěkný 👍 zítra sem také něco dám 💪 neb k rodičům nejedu neb jsem si dal pivko.😎👍🤫. A mám to také zarámovaný. . To tě potěší. A když budeš chtít tak ti to pošlu zkopírované.👍 Bude to první kopie z originálu.👍👍👍💪💪😯🤗✌️

Přesně tak.O to je smutnější fakt,že jako národ jsme dopustili,aby naší největší hrdinové leželi v hromadném hrobě s nacistyckými zločinci a ani po 80.-ti letech jsme je nedokázali důstojně pohrbít.. Je to jedna z největších ostud,kterou bohužel dál pácháme asi i v rámci "politické neaktuálnosti" .....

To jsem zvědavej Hrobaři díky Ti ;-) já teď taky dávám pivko na hradě Potštejn ;-)

Já ti rozumím s těmi ostatky. Ale ono je to fakt jinak.😮☝️ Žádné nejsou 💪☝️😯☘️

;-)velkej kus historie. :-)

Super příspěvek! https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Slav%C3%AD%C4%8Dek_(odboj%C3%A1%C5%99) tohle jsou moji příbuzní, zavražděni v Mauthausenu s ostatními vlastenci za napomáhání atentátníkům.

Ty jo díky Peters máš být na koho pyšný!!

Peters1.Má poklona tvým předkům...

Peters 1 vím velmi dobře o čem je řeč ☝️💪✌️😓

Jj, to taky jsem! 😉

Jj, to taky jsem! 😉

Jj, to taky jsem! 😉

Na netu je toho spousta. ... Toto je stav bádání cca před pěti lety. Jak se s pátráním po lebkách či ostatcích parašutistů pohlo od té doby, nevím. Doporučuji každému se s tímto seznámit.

https://www.ustrcr.cz/wp-content/uploads/2018/04/PD_1_18_s36-48.pdf

Díky Cobasico,tady posílám pro všechny první část pořadu 168.hodin https://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/222452801100522/

Ahoj borče. Když budeš mít příště takový příspěvek, můžeš to poslat na klub@lovecpokladu.cz a vložíme ho na hlavní stránku. Sem to tak uplně nepatří a zase je škoda to neudělat :)

Ahoj.Tak to se omlouvám,to já ani nevím,že něco takového je,podívám se.Díky ;-)

Tak pokud je to k nějakému výročí a ty si dáš práci s tím, že to uděláš. Tak je lepší to dát na hlavní stránku. Ta ale vše vkládáme ručně a tak je nejlepší poslat fotky a text na email. :)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben