Durynská spona

Po delší době přidávám jeden moc pěkný nález..

Jak už to tak v tohle období bývá, pole jsou všude osetá, lesy téměř neprůchozí, a tak nezbývá moc možností kam chodit. Správný čas na sebevzdělávání, výkony v práci atd.. :-D

A tak chodím jako každý den se psem na procházky přes zaseté pole za barákem, kde jsem nikdy nic nenašel. Postižení zůstává a jako správný hledač pořád hledím pod nohy, člověku to nedá, když jde těch 20m přes pole se nedívat. No a ať už se to může zdát jakkoli neuvěřitelné, tahle kráska ležela jen tak na povrchu v hlíně. Zůstal jsem hledět jak opařený.. dokážete si to představit, zvlášť, když jsem za celou moji hledačskou kariéru nenašel jedinou solidní sponu.

A tak tady ji máte, prostě paráda, pro mě opravdu jeden z mích vysněných nálezů, ale že ji najdu takovýmto způsobem bych nikdy nečekal, a rozhodně ne reálně takových 50m za barákem..

S dohledáním mi pomohl kamarád, který zjistil, že se s největší pravděpodobností jedná o tzv. "Durynskou" sponu z obobí stěhování národů. Vypadá, že bude nejspíš pokovená a možná dokonce dvoudílná, ze spodu jde vidět klasická rez.. kdoví, možná se pletu. Ke svojí plné kráse jí chybí jen vinutí a jehla.. škoda, ale i tak jsem moc rád.

Bude předána do místního muzea jako vždy.

(PS: Jednu bombu mám ještě v záloze, ale čekám na čištění a konzervaci z muzea, do té doby si to nechám pro sebe. :-D)

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Clips (1 Meinung) Berak1: Clips

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Durynská spona
Durynská spona
Durynská spona
Durynská spona
Durynská spona
Durynská spona
Durynská spona
Durynská spona

Fundumstände

Lokalität:Jihomoravský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:0 cm
Verwendeter Detektor:Oko
Abgegeben an: MĚSTSKÉ MUZEUM A GALERIE BŘECLAV
38 Stimmen
38 Stimmen
angezeigt:
1722x,
Kommentare:
14,
Finder:
Berak1 Berak1
Fotografiert:
der 11. Juni 2022,
Eingefügt:
der 19. Juni 2022

Kommentare

Nádherná spona 8-) a dobré oko 👍 mám skoro stejnou :-D

Parádní nález. Bez detiku ta správná klika.Grt.👍👍👍

Dobrý oči máš. Hezký nález. 👍😉

Krásná spona. :-)

Joo, díval jsem se na tu tvoji právě Bambino :-D , skoro stejná až na to zakončení.. nikde jsem úplně tu stejnou nenašel.. Díky Kocko a Hehousi. :-)

inu to se někdy stává, že se štěstí usměje, když se to čeká nejméně. gratuluji

Mooc dobrej nález ;-) Jo, a u mě za přístup klobouček, kolego ;-)

Parádní spona, gratuluji ;-) To co najdeš okem je vždy velká radost. Docela nedávno jsem našel fragment kamenné sekery. Doslova jsem po ní skočil šipku v poli :-)

Pěkná spona ;-)Jak se říká-ve správný čas na správném místě a když to máš najít tak to najdeš.Ani bych se nedivil kdyby si ji detektorem po orbě minul.

Moc pěkný kousek gratulujeme 👍

Krásnej kousek! Okem se dá najít plno krásných věcí, chce to jen trochu štěstí. Gratulace! :-)

Ještě jednou díky všem, už jednou jsem na poli našel minulý rok v období výsadby okem 2 Heller a od té musím hledět po poli vždycky, když jdu někde kolem.. ale tohle je prostě naprostá paráda. Byl se mnou zrovna můj malý brácha, který si myslel, že jsem dostal infarkt. :-D Do dneška si že mě dělá prdel, že jsem hleděl jak šílenec a nevěděl, co se děje.. hold dítěti tohle člověk nevysvětlí. :-D o:-)

Povedená spona 👍👍👍..

Velká paráda, gratuluju :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben