Dýka?

Tipoval bych to na bronzovou dýku, ale materiál mi spíš přijde jako arzenbronz a to zdobení mi k dýce moc nesedí.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Dolche, Messer, Schwerter (6 Meinungen), Pfeile (1 Meinung) habán: Dolche, Messer, Schwerter, : Dolche, Messer, Schwerter, : Pfeile, jajan: Dolche, Messer, Schwerter, Nebria: Dolche, Messer, Schwerter, Wed: Dolche, Messer, Schwerter, Pampaliny: Dolche, Messer, Schwerter

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Dýka?
Dýka?

Fundumstände

Lokalität:Pardubický kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:15 cm
Verwendeter Detektor:ace 250
4 Stimmen
4 Stimmen
angezeigt:
1674x,
Kommentare:
10,
Finder:
lulu lulu
Fotografiert:
der 8. August 2013,
Eingefügt:
der 8. August 2013

Kommentare

má někdo jiný nápad?

To bude nějaký héblo ;-)

Určitě dýka, i když hodně olámaná. Právě to zdobení je typické. Asi půjde o únětickou kulturu, měl jsem v ruce skoro stejnou akorát kompletní. Koukni třeba tady :

http://www.archeologienadosah.cz/sites/default/files/styles/galleryformatter_slide/public/obrazky/dyky_kozi_hrbety_1.jpg

nebo tady:

http://www.muzeumzatec.cz/files/doba_bronzova/uneticka-kultura.jpg

díky wed po prozkoumání tvých odkazů skoro nepochybuju.Ještě to skonzultuju s archeologem, jelikož pravěk se v této lokalitě v podstatě nenachází.(AB mě nenapadnul ale byl jsem o něm přesvědčen kolegou hledačem ) :-D

Tady není o čem pochybovat a diskutovat, to že na lokalitě není pravěk je dokonce normální, zvlášť u dýk. ;-)

Tak předně nevíme nic o ničem, víme prd k čemu to sloužilo, ono se řekne dýka, ale víme jak vypadaly petrolejky v té době?

nj... tohle se fakt nedalo vydržet :-D

Pěkný nález a dodatečně ještě gratulace i z mé strany ;-)

Přikládám přepis emailu s archeologem (Dobrý den, děkuji za zaslané fotky, pokud jde o nález ze Svitavského okresu, tak je to super. Opravdu se jedná o dýku zřejmě ze starší doby bronzové. Zajímají mě samozřejmě nálezové okolnosti atd. Pokud by jste měl chvilku se zastavit i s nálezem, budu ráda. )
A tak se mi to líbí. :-D

Bronzová dýka vypadá ůplně jinak, vlastním jeden kousek. A u tebe se bude jen hádat či to je ,a či není. Poslal jsi tak mizerné fotky, že se to nedá na stopro.určit ;-)

Tak jsme se tu zasmáli :-D získali i určení odborníkem - archeologem, ale i tak tu máme zase jednoho co hold ví své o héblech z laténských petrolejek ;-)
lulu: pokud opravdu ze Svitavského okresu, tak o to větší gratulace! :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben