F. Peter ODRAU

V sobotu 28.3.2020 jsem v lese našel toto víčko fajfky. Cely týden jen v oleji a opatrné čištění párátkem a kartáčkem ;-) Zjistil jsem že se jedna o výrobce fajek p. Petera z Odry ale nic víc jsem na internetu nenašel :-( Jestli někdo zjistil víc ať mi napíše ;-) Mně osobně to nedalo a tak jsem trochu hledal víc no a protože jsem kdysi hledal amatérsky své předky v matrikách tak jsem tam nakoukl i teď. Povedlo se a zjistil jsem aspoň něco o asi tomto výrobci (ne moc ale aspoň něco víc než jsem zjistil na netu). Zabralo to skoro cely den ale našel jsem v archivu dokonce jednu fotku Peter František z Oder , výrobce fajek. Foto z roku 1930. ( foto jsem vložil taky zde ) Rod Peter byl v Odrách už delší dobu jen pro představu jisty Ernst Peter se narodil v Odrách už v roce 1885 a zemřel v 1sv. válce 30.srpna 1915 v Ungvaru na břišní tyfus. Pak jsem tam našel ještě několik obyvatel s příjmením Peter. Mně ale zajímá ten Peter František co je na fotce neboť je víc než možné že je to pravě tenhle výrobce mnou nalezeného víčka fajfky. Další zajímavosti která pro mně zvedla cennost a zajímavost vička je ta že p František Peter byl zastřelen Němci v 2.sv.válce pro sabotáž. Což možná z něho děla i neznámého (do teď) hrdinu (za jakou sabotáž jsem bohužel nezjistil). I přesto jsem rad zato co jsem zjistil je to víc než jsem zjistil a internetu ;-) Takže lovu zdar a ať se vám daří ;-)
(Je škoda že aktuální matrika narozených kde je František Peter není ještě online třeba bych zjistil že Erns byl otec od Františka ).

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Kappen (2 Meinungen) haidrich: Kappen, Huby44: Kappen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

F. Peter ODRAU
F. Peter ODRAU
F. Peter ODRAU
F. Peter ODRAU
F. Peter ODRAU
F. Peter ODRAU
F. Peter ODRAU

Fundumstände

Lokalität:Moravskoslezský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:Garrett Ace 150
5 Stimmen
5 Stimmen
angezeigt:
1208x,
Kommentare:
8,
Finder:
haidrich haidrich
Fotografiert:
der 1. April 2020,
Eingefügt:
der 2. April 2020

Kommentare

..klobouk dolu káámo ;-)

tak přesně o tom ten náš koníček je :-) respekt

Dnes 12.4.2020 jsme v Polabí našli taky jednoho z Odrau.Dekujeme za skvělý článek,diky kterému víme i neco z historie nálezu

Vcera nalezeno stejne vicko Šumpersko!! Taky jsem hledal a Vas clanek mi moc pomohl!! :-) 8-)

Včera taky nalezeno stejné kousek od Litovle nad vápenkou Měrotín. ;-)

Taky jsem jedno našel dík za info nález byl ve Štramberku

Super, já našel a teď mám na profilu víčko Johan (asi) Unger in Odrau

Taky moc dekuju ... Jedno z Brna zkroucene fotit ani nebudu ale toto počtení a pokoukani na momentku od pracovního stolu... to se nedá popsat ten prožitek krasnej opravdu extra parádní práce! Ještě jednou dík

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben