Frčky

Tak se mi povedlo kopnout něco co bych nečekal že se ještě dá... Narameniky i s látkou... Jeden sice trhly, ale druhý hodně slušný, na tu dobu v zemi... No masakr... Plus ještě pár živočichů kteří se pripletli pod civku, colek v lese hodně překvapil... Nejbližší voda cca kilak daleko. Poradíte někdo jak nejlíp zakonzervovat tu látku? Nit na okrajích vypadá jako stříbrná, ale droli se jen jak se na ni sáhne... Díky

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Rangbezeichnung (4 Meinungen) strejda1753: Rangbezeichnung, Willard: Rangbezeichnung, Kalach: Rangbezeichnung, MODREY: Rangbezeichnung

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Frčky
Frčky
Frčky
Frčky
Frčky
Frčky

Fundumstände

Lokalität:Jihočeský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:Makro kruzer
16 Stimmen
16 Stimmen
angezeigt:
1720x,
Kommentare:
13,
Finder:
strejda1753 strejda1753
Fotografiert:
der 2. August 2019,
Eingefügt:
der 4. August 2019

Kommentare

zkusil bych destil:-)

a pak nejakej vosk

Ví někdo jaká je to hodnost? Oberfeldwebel?

Destilku bych zkusit ještě mohl, ale vosk nevím... Na ty látce bude vosk vypadat asi hrozně a už z toho nepůjde dolů :-(

Na hodnost jsem ještě nekoukal :-)

Jo mám úplně stejný i ve stejným stavu. Bohužel tomu už nepomůže ani svecena voda, časem začnou hnit :,-( Jedině zkusit zlehka lak na vlasy.Jinak ano, Oberfeldwebel. ;-)

Já mám úplně stejné, akorát to nepřežilo ošití. Už je to dva roky, co jsem je kopl v písčité půdě a doteď se nerozpadly, ani nehnijí.

Po tolika letech bych nečekal takový stav! Ideálně nakonzervovat a zatavit do fólie. Odborník se tu jistě najde, držím palce.

Pěkná práce kolego , už taky musíme spolu vyrazit.

Neříkám že nutně musí hnit, ale zrovna tyhle mi shnily. Jinak jich mám víc a některý drží už fakt dlouho a to zataveni jak píše Tantal, tak doporučuji. Jen tam nech malou dirku na vzduch ;-)

Já myslel, že se zatavuje právě kvůli tomu, aby se zamezilo přístupu vzduchu. K čemu má sloužit ta dírka na vzduch? Nárameníků i uniforem jsem hrábnul několik a ještě mi nic neshnilo. Látku která stojí za to jsem vždycky opatrně opláchnul od hlíny a nechal vysušit. Za mě bych to nechal jak to je. Když je nebudeš denně brát do rukou a sám si je tak nerozlámeš, nic se jim dít nebude.

Dobře chlapi, díky za info, ještě zkusím pohledat na netu, jestli něco nenajdu a uvidíme :-)

Jak píše Certman tak to úplně stačí,můj recept je destilka průběžně čistít hodně měkkým kartáčkem nechám pomalu vysušit,pokud ta látka hodně z tvrdne tak nastříkat impregnací na látky dá se běžně koupit pokud látka zůstane měkká nechat tak jak to je akorát nevystavovat na přímé slunce nejlíp do stínu pak ti to vydrží na pořád.

Dobře, díky chlapi, látka je měkká, jen nechci aby se mi za rok rozpadli... :-) tu destilku zkusím, to jim snad neublíží, díky za rady

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben