Gold

Tak tady je slíbená zlatá náušnice, kdo sleduje diskuzi, ví...:-) Nález z ledna s GM4Pro. Průměr cca 20 mm, váha 0,6 gramu.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Ohrringe (3 Meinungen) : Ohrringe, : Ohrringe, kovboj78: Ohrringe

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Gold
Gold
Gold
Gold
Gold
Gold
13 Stimmen
13 Stimmen
angezeigt:
918x,
Kommentare:
8,
Finder:
krt krt
Fotografiert:
der 30. Januar 2018,
Eingefügt:
der 10. März 2018

Kommentare

mě to jako gold nepřijde :-/ :-/

Má to punc? já sem slepej o:-)

Má to punc, vypadá to jako hlava psa nebo co, podle zlatníka 14 karátů.

Je to popraskaný, to zlato nedělá a když vezmu v úvahu velikost , tak 0,6gramu je málo.... o:-) o:-)

Ach jo, že jsem to sem vůbec dával... Mám rád "odborníky", kteří z fotky poznají víc, než zlatník, který to drží v ruce. Pro ilustraci přikládám ještě nálezovku s prstenem ( ten je, Doby, taky zlatý, i když ti to tak asi nebude připadat - 10 karát). Z nálezovky je vidět, že náušnice se setkala se zemědělskou technikou a já ji rovnal. Zlato nepraská :-D :-D :-D - neslyšel jsi nikdy o zlatém prasklém řetízku? A když se něco takového, jako je tahle náušnice setká s diskem, tak patrně i zlato praskne. Váha je nízká, protože je to z dvouplášťového extra tenkého plechu, nevím, rád si přečtu, o jaký jiný material by se podle tvých znalostí mohlo jednat ???
Dával jsem to sem proto, že jsme vedli debatu o EQ - a ten tohle identifikuje stejným ID jako zlatou minci o stejné hmotnosti cca 0,6 gramu (tj, ID 1). Větší zlato (3,4gramu) už dává ID kolem 6.
Abych se pokusil rozptýlit tvé obavy přikládám ještě dvě fotky. Na té první je náušnice opláchnutá vodou (hádej, který kov v zemi nekoroduje? - ano, ten který "nepraská"...) a na té druhé je společně s mým snubním prstenem. A přidávám taky pokus o fotku puncu, ten by snad mohl taky mít nějakou "důkazní" hodnotu.... Sorry, jestli se ti zdá, že píšu trošku nasraně - ale kvůli podobným mudrcům sem už skoro nepřispívám... :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/

Omlouvám se, čumim na to v mobilu a nevšiml jsem si,že je to dutý. Samozřejmě 10karatu je málo a to praská . Tak ještě jednou sorry o:-) o:-) . Jinak si se ptal co by mohlo být podobný materiál...mám přívěsek , zdá se být zlatý , má nečitelný punc a zlatnik si neví rady. Prý v tom je špetka zlata cca 2-3 karaty a ještě nějaký kovy . Asi to vyrobil zlatnik alchymista... ;-) ;-) má to tvar kačenky...

No jo, taky se omlouvám, jsem dnes nějaký podrážděný... :-) Ten punc je starý (od r.1866 do r. 1921) a měl se používat pro drobné Au výrobky. Zajímavý je prsten, je bez puncu, podle zlatníka je to horší než 14 karát a lepší než 9 karát, nejspíše prý asi 10 nebo 12 karát. Tehdy jsem měl dobrý den, 2x zlato během jedné hledačky... No - ať se daří :-)

Taky ti přeju hodně takových nálezů a více karátů ;-) ;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben