Grossus Pragensis

Zdravím všechny a zároveň přeji krásné svátky vánoční. Já dostal jéžíška částečně už v úterý. To jsme se s přítelkyní vydali na průzkum jedné staré cesty kterou mám už dlouho vyhlídlou. Už od začátku bylo jasné že je to trefa do černého, neb ze země lezl jeden knoflík za druhým tudíš byla cesta hojně používána. Asi po dvou hodinách najdu první PG bohužel však zlomený a to né mnou. Když už se po pěti hodinách vracíme k autu a sotva za sebou vlečem nohy, ozve se z mladých smrčků výkřik přítelkyně "Máám sříbrňák a je to asi Pražáák" Společně se poradujem pokocháme a já jdu o pět metrů stranou ať si může dohledat flek. V tom těsně u mladých smrčků signál a byl tam. Nakonec z toho je dvakrát Karel a přítelkyně má Jana, toho si sem přidá sama, zlomeného nepoznám.

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: Karel IV. (1346–1378) – 1 Pražský groš (č. 2274) Karel IV. (1346–1378) 1 Pražský groš

Ansichten der Benutzer

Durchschnitt: 28,0 mm
Gebiet der Prägung: České území (1 Meinung)
Landesherr: Karel IV. (1346–1378) (1 Meinung)
Prägungsjahr:
Nominal: 1 Pražský groš (1 Meinung)
Material: Stříbro (Ag) (1 Meinung)
Nr. der Münze: Karel IV. (1346–1378) – 1 Pražský groš (č. 2274) (1 Meinung) Pejr: 2274

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

Grossus Pragensis
Grossus Pragensis
Grossus Pragensis
Grossus Pragensis
Grossus Pragensis

Fundumstände

Fundtiefe:35 cm
Verwendeter Detektor:equinox
9 Stimmen
9 Stimmen
angezeigt:
1330x,
Kommentare:
8,
Finder:
Pejr Pejr
Fotografiert:
der 22. Dezember 2020,
Eingefügt:
der 24. Dezember 2020

Kommentare

Tady ještě přidám video, kdyby někdo chtěl vidět jak zní pražák v pětatřiceti na ekvíkovi :-) https://www.youtube.com/watch?v=SWlRRbbUdqg&feature=youtu.be

Děkuji moc za určení :-)

Nádhera! Pořád hledám a pořád nic. Asi začnu drtit lesní cesty, i když kopání na nich nesnáším. Parádní nadílka, gratulace! ;-)

Argill děkuji, já mám na pražáky docela kliku, už osm za dva roky, ale tady u nás zas nejsou jiné starší věci. Na nějaké Kelty nebo Řím mohu zapomenout, ale zas tak mi to neva chodím v podstatě jen kolem domu tak do deseti km. :-)

Tak to já asi dřív najdu jantarovou komnatu :-D

carpathian děkuji za postřehy, samozřejmě se snažím u nálezů které za něco stojí dělat fotodokumentaci i s polohou, navíc tím že chodím v podstatě jen v místě bydliště dobře si pamatuji kde co bylo. Navíc je to v mém vlastním zájmu poznávat historiji mého okolí a byla to má hlavní motivace proč začít s tímto koníčkem. Moje rodina zde žije od roku 1604 a já chci znát alespoň částečně jejich tehdejší život. Někdy se taky ale stane že vydloubnu nález a až doma zjistím že jde o něco zajímavého a bez fotek z terénu. ;-)

Argill: Hele já mám tohle stejný se zlatem, všichni kolem kopou zlaté prsteny a já nemám ani šupinu. :-) ale co snad to přijde

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben