Hilzny

Našel jsem je v lese pod svahem. Značení nikdo už nerozluští, ale nejde mi do hlavy, že mají všechny ťuklou zápalku a místo střely je kraj hilzny zmáčknutý do pravidelné špice.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Munition (1 Meinung), Munition (1 Meinung), Patrone 7,62x39 vz.43 (1 Meinung) sock: Patrone 7,62x39 vz.43, : Munition, Schonauer: Munition

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Hilzny
Hilzny

Fundumstände

Lokalität:Jihomoravský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:Garrett Ace250
1 Stimme
1 Stimme
angezeigt:
2066x,
Kommentare:
6,
Finder:
Mildis Mildis
Fotografiert:
der 6. September 2015,
Eingefügt:
der 6. September 2015

Kommentare

Možná slepé a možná do SA.58 ;-) já jich našel tady u nás spoustu 8-)

Mildis - No jo, chybí ti tam kulky viď ? :-) ;-)

:-) Máš pravdu, na vojně jsem nebyl, ale myslel jsem, že u slepého náboje po výstřelu zůstane ten slisovaný konec "otevřený"

náboj cvičný – (7,62-Cv 43) – používá se k výcviku a ke značkování palby při cvičeních (tzv. „slepý náboj“). Neobsahuje střelu. Nábojnice má prodloužený krček, který je na konci hvězdicovitě uzavřen. Za bezpečnou vzdálenost se považuje cca 50 m (na tu lze slepou munici mířit na protivníka bez rizika zásahu spáleným prachem z hlavně). Pokud jsi chtěl těmito náboji střílet,musel jsi použít redukci na hlaveň určenou pro tuto munici,jinak tlak zplodin nebyl dostatečně silný na opětovné natažení závěru. Jinak tato munice byla celkem neoblíbena,protože silně znečišťovala zbraň.

Díky za určení ;-)

Těch sem vystřílel hodně.A jak píše jelda vyčistit kosu bylo za trest. ;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben