Hydrocephalus minor

Ave, kolegyně a kolegové. S kovem se posledních pár týdnů nijak zvlášť nedaří a zaplevelovat to tu dalšíma knoflema a krejcárkama různé datace mi přijde, jako zbytečné přihazování smetí. Ale zadařil se mi kompletní kus trilobita druhu Hydrocephalus minor z jineckého kambria, tak snad potěší oko několika nadšenců do prehistorie, co tu jsou. Není to žádný velikán, jde v podstatě o nedospělé mládě, ale z dospělců nacházím standardně jen hlavové štíty, nebo části žeber, takže tenhle "cvrček", co brázdil dno moře před cca 500 mil. let mi udělal velkou radost. Kdo hledá fosilie, zná určitě taky dobře ten pocit, kdy rozbijete šutr a vykoukne na vás živočich, co nespatřil světlo světa tak nepředstavitelný časový úsek a najednou je zase tady a našli jste ho právě vy... za mě je to srovnatelné s nějakým transcendentálním zážitkem :-D

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Trilobiten (1 Meinung) Markoman: Trilobiten

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Hydrocephalus minor
Hydrocephalus minor
10 Stimmen
10 Stimmen
angezeigt:
716x,
Kommentare:
6,
Finder:
Markoman Markoman
Eingefügt:
der 20. September 2023

Kommentare

Pěkný brouk ty já rád.👍👍✌️☘️

;-)fešnej,komlet nebejvá zas tak často,hlaviček i šest půlek :-D(tři prdele) :-D ;-)

Kvasak - přesně tak, hlav - i velkých kusů - mám doma na dvě desítky a dobrou desítku částí trupu, žebra, apod., ale tohle je zatím první kompletní.

Kvasak - pěknej, Paradoxides glacilis mám kompletní taky jen mládě, ale jak v pozitivu, tak negativu. Toho jsem vyklepnul na Feldbabce.

Krásný kousek :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben