Je to výbušnina?

Nové fotky - dneska jsem se tam jel podívat, nechtěl jsem na to původně ani šahat, ale kamarád to vytáhl a tak jsem to nafotil alespoň mobilem a coby měřítko jsem použil dohledávačku. Čím víc o tom přemýšlím a hledám na netu, nejeví se mi to jako mina. Ale nejsem odborník, proto uvítám názor někoho zkušenějšího. Děkuji.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Munition (1 Meinung) sock: Munition

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
0 Stimmen
0 Stimmen
angezeigt:
1959x,
Kommentare:
13,
Finder:
GM4PRO GM4PRO Facebook
Fotografiert:
der 8. April 2014,
Eingefügt:
der 8. April 2014

Kommentare

Tak to se asi moc nevyznal. Samozrejme nejsem blbec, nehodlam se pokouset o svetovy rekord ve skoku dalekem a vysokem zaroven.

No nevím nevím,bych zavolal VB a máš po dilenatu :-D,pak už to je jen dilema pyrotechnikovo jak zpívá Landa :-D

Jasně, to je ošefovaný, jedou k ám ve čtvrtek, tak je tam zavedu. Ale do té doby bych rád věděl, oč jde.

No nic, asi stejne nikdo neporadi. Nahlaseny to je, ve ctvrtek si to vyzvednou a snad budu vedet vic. Pak sem hodim info.

Tak cekam na pyrouse, prijedou uz dnes, do 15 hodin budu vedet. Jinak je to cele orezle, zelezne, dost tezke - cca 3-4 kg

no tak sem hlavně pak hoď info ;-)

Já teda nevím, ale na těch Klarkonových odkazech to vypadalo dost podobně, velikostně možná ne, ale ta středová vyvýšená část rozhodně ano. Dej vědět jak to dopadlo a hlavně už s tím radši nemanipuluj ;-)

Vyřešeno: Po příjezdu nás pyrotechnik odsunul dál, a za asistence příslušníka to prověřovali. Nejprve si mysleli, že jde o pěchotní nášlapnou minu, dokonce i rozměrově by to sedělo, ale hmotnost nálezu byla jiná, mnohem vyšší. Po očištění se nakonec ukázalo, že šlo o zvláštní kus železa, ale naštěstí neškodného. Udělal jsem pár dokumentačních fotek, potom jsme si ještě pokecali, hoši mi ukázali katalog nejčastěji u nás nalézaných hnusáren. Sice se vše ukázalo jako planý poplach, ale vzhledem k tomu, že jsem minulý týden o pár metrů vedle našel panzerfaust i se zapalovačem (pyrotechnik stejný), tak byla opatrnost na místě. Jo a policie i pyrotechnici uplně v pohodě. Policie jen přijede, zapíše si jméno a nemusíte tam dál na pyrotechnika čekat. Já jsem ale věděl, v kolik přijedou, tak jsem tam dorazil znovu a pokecal s nimi. Zkušenost dobrá, doporučuji. Jo a nakonec - volejte i když si nebudete jisti. Je to lepší, než se někde po kouskách rozvěsit po okolních stromech...

no ja nechcu rejpat ale kdyz tady vidim nektere lidi co se foti treba s granatem v ruce tak ti se asi nemaji radi :-( jinak tohle neni zrovna tvuj případ. ty to mas vyreseno ok.

Přesně tak Gorbi, teď jsem to viděl. Děs...

Takové bláboly,že o tom vědí a přijedou ve čtvrtek si nech pro babičku.Když něco takového najdeš,tak máš povinnost to nahlásit bezodkladně a pyrouš musí přijet a né to tam nechat ležet byt' do čtvrtka.
Ikdyž to pyrouš neurčil přímo jako nebezpečné,tak by mu to nechal na odvoz,at' si to trhne.Nechat to tam ležet by znamenalo možného dalšího nálezce a dát to do sběru a pak slyšet bum,by asi taky nebylo příjemné,natož to tahat domů.

;-)

Marmik: Vedel jsem, ze se sem chystaj ve ctvrtek, proto jsem to chtel nechat puvodne na tento den. Nebyl jsem si jisty a mel trochu obavy, ze je budu otravovat zbytecne. Misto nalezu bylo zabezpeceno. Ale kdyz jsem to volal tomu kamosovi policajtovi, rikal, ze to vyresime hned, ze sem musej, i kdyby to nebyla mina. Ze to je v pohode a neni treba vyckavat, az pojedou kolem. Proto se to vyresilo dnes. Pro priste si teda slova jako "blaboly" a "babicku" prosim nech treba pro dedecka ;-)

Chybama se clovek uci a ja uz ted treba vim, ze je budu volat priste znova, i kdyz si nebudu zcela jistej. Je proste lepsi to resit hned, pyrotechnici vam hlavu za vyjezd neutrhnou, nic neplatite a je to jejich prace. Nebojte se je tedy "otravovat" je to normalka a furt je lepsi zbytecnej vyjezd, nez mrtvoly po lese. Za ten klid v dusi to stoji. Napriklad ten panzerfaust i se zapalovacem, co jsem nasel minuly tyden, uz nekdo vykopal prede mnou a zase nechal na miste. Bylo to u silnice. Kdyby tam sel houbar treba s detmi, mohlo bejt vymalovano... Ja bych na to svedomi nemel, mam deti a predstava, ze diky tomu, ze bych to nenahlasil se nekde nejaky dite zmrzaci, je hrozna.

Jak jsem to četl,tak jsem napsal odezvu.Nic víc.Pokud si opravdu člověk není jistý,tak je potřeba volat vždy a hned při nálezu.Přijede někdo z obvodu kdo to okoukne a případně zavolá pyrouše.Nikdo se nemusí strachovat,že bude mít nějaký malér.A pokud přeci jen takové věci řešit nechceš,tak na taková místa nechod',ale osobně mám zkušenost,že i na takovém místě se dá najít i mnohem starší artefakty. :-D

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben