Jenda Horák

Víkend, dejme tomu luční kvítí
Po pár mrtvých a polomrtvých protektorátních 1kačkách, sochalířích, hilsen, sešrotované něm.čutoře a bordelu mě opravdu potěšil tento kousek :).
Rozměry :
průměr 1 : 60mm
průměr 2 : 55mm
výška : 15mm
hmotn. : 150g
materiál : ?
tloušťka : 1,5mm
30.léta 20.stol.
Slavný motocyklový závodník,mistr sportu, konstruktér, zakladatel Tachlovického trojuhelníku, méně známý jako výrobce sportovních a závodních bicyklů.
https://tachlovice.webnode.cz/tachlovicke-spolky/veteran-car-club-tachlovice/mistr-sportu-jan-horak/

Zařadil jsem mezi zvonky na kola, nenapadá mě nic jiného, ale je to opravdu hodně těžké, a zkoušel jsem zvuk poklepem kovovým př. a teda nic moc :)

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Transportmittel - Fahrräder - Glocken (20 Meinungen) Janek67: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, Sudetenland: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, cobasico: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, : Transportmittel - Fahrräder - Glocken, GATTO: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, vojtas83: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, Rozik83: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, REBEL1866: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, nikamov: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, jajan: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, : Transportmittel - Fahrräder - Glocken, 123Martin: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, Hofr61: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, lumberjack: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, nadlacan: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, kovboj78: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, SirMaik: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, petroff: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, francimon77: Transportmittel - Fahrräder - Glocken, draggo: Transportmittel - Fahrräder - Glocken

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Jenda Horák
Jenda Horák
Jenda Horák
Jenda Horák
Jenda Horák
Jenda Horák

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:20 cm
Verwendeter Detektor:Whites CoinMaster
13 Stimmen
13 Stimmen
angezeigt:
1196x,
Kommentare:
16,
Finder:
Janek67 Janek67
Eingefügt:
der 29. Januar 2020

Kommentare

Moc hezkej kousek 👍

díky pánové, fakt potěšil, a stav skvělý, oxidace minimální, jen umytý vodou a kartáčkem.
@lipan : já bych taky rád někdy našel zlomek přezek co ty ;-)

Jezdim tak jednou za rok do muzea do Pořežan kde má pán obrovské všehochut muzeum.Má tam asi cca i 25 jízdních kol.Jednoho krásného dne pán zjistil že uplně ze všech kol zmizeli originál kryty zvonku.Většina je jich už dnes nesehnatelná :-/Já sám jich také pár mám doma a vím kolik se některé cenově pohybují.Origo zvonek na kole je taková třešnička na dortu a bez něj neni kolo komplet. ;-)

Jestli mu chybí tenhle kryt, rád mu ho venuju :-)

Tak to nevím přesně ale šlo hlavně o zvonky známějších větších firem ;-) Hodně zvonku je pouze reklama na prodejce ale většina je značka nebo logo výrobce ;-)

@hering- našel jsem kontakt na p. Jiříčka, posílám mu e-mail s fotografiemi, jestli ho bude chtít. Budu informovat ;-)

Pěkný!
Super práce s dohledáním informací okolo :-)

Díky sire ;-)

;-)tenhle typ zvonku se dělal napříč evropou a je jedním z nejpěknějších. :-)

Janek... Ty jsi z tachlovic?

Nene, já jsem od Berounky. A tohle taky není úplně od Tachlovic :-)

Parádní :-) . Vypadá to, že jedna firma vyráběla stejný typ zvonku se stejným reliéfním motivem pro všechny výrobce kol, pouze měnila jmena. 8-). Asi ji půjde dohledat na netu, třeba ani nebyla česká, jak píše výše Kvasak ;-)

@ Hering : Tak se mi ozvali z muzea. Popsal jsem jim v e-mailu okolností, dal přesný návod na Lovce, můj Nick, název nálezu, kde je veškerá fotodoku, podepsal se skutečnými iniciálami. Odpověď zněla "Vážený pane Horaku :-O, rádi si zvonek převezme... :-D Mno jak bych to... Ani se na něj nepodivali. A do Týna n/V. se v nejbližší době určitě nechystam. Možná někdy v budoucnu... ;-)

No vidíte to pane Horák :-D

Je na prodej?

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben