Josef Franc Pardubice

Josef Franc a synové
velkoobchod železářský, založeno r.1899, Wilsonova tř. čp.61, odd. železářské, hospodářské, kuchyňské, sportovní, galantení, luxusní. Zastoupení: Amerických kamen! American Heating“, hotelových a kuchyňských sporáků „Kalibar“. Irských kamen „H“, kovového nábytku „Gottwald“, vše pro sport a turistiku.(1931)

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Firmenschilder und Kennzeichnungen (4 Meinungen) ufo: Firmenschilder und Kennzeichnungen, kacak: Firmenschilder und Kennzeichnungen, Kapsa: Firmenschilder und Kennzeichnungen, Zudrman: Firmenschilder und Kennzeichnungen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Josef Franc Pardubice
Josef Franc Pardubice
Josef Franc Pardubice

Fundumstände

Lokalität:Pardubický kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:15 cm
Verwendeter Detektor:Makro multi kruzer
8 Stimmen
8 Stimmen
angezeigt:
997x,
Kommentare:
3,
Finder:
wandereru wandereru
Fotografiert:
der 26. September 2020,
Eingefügt:
der 28. September 2020

Kommentare

pěkný :-) franc josef z pardubic prodává kamna a jeho jmenovec si ve vídni sedí na trůnu :-D :-D

... Na dnešní třídě Míru se dodnes dochoval na průčelí jednoho z domů starořecký ochránce obchodníků Merkur. Zde sídlil obchodní dům téhož jména, který založil v roce 1899 Josef Franc. Byl v těsném kontaktu s pražskou firmou Rott. Ve své době patřil Merkur k největším obchodním domům v tomto městě. Zaměstnával tehdy asi dvacet lidí a specializoval se především na železářské zboží. Existoval až do svého znárodnění (1949). Dnes, na sklonku 20. století, stojí na jeho místě jiný obchodní dům se jménem Hasso. ... Dagmar Broncová, Kniha o městě Pardubice, 1999, s. 158.

http://www.kraj.kppardubicka.cz/stranky/cti-prispevky.php?id=Mestsky_obchodni_podnik___Josef_Franc_a_synove_a_jeho_reklama_(_obchodni_dum_U_Merkura_)_

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben