Klenot francouzké armády :)

*(ZAJÍMAVOST)*
Vojenská medaile je nepochybně nejkrásnější francouzské vyznamenání. Není hierarchické, není s hodností ani titulem, není udělena žádnému důstojníkovi armády. Byla založena v roce 1852 princem Ludvíkem Napoleonem Bonapartem, budoucí Napoleon III, ohlasem na Napoleona I, 50 lety dříve při založení médaile Légion d’Honneur (řád čestné legie), která byla udělována výhradně důstojníkům. Od té doby se zdobí na hrudi mužům, ženám a dětem, za výjímečné činy a lidské vlastnosti v odvaze. Zdobí prapory znaky a kolikrát oceňuje neuvěřitelné.

Ludvík Napoleon Bonaparte, stále prezidentem republiky, podepsal dekret o vzniku nové dekorace, odměny vojákům a poddůstojníků armád pozemních i námořních. Dekretem 29 února stanoví základní charakteristiky. Medaili, o průměru 28 mm, ze stříbra a na líci s podobiznou Ludvíka Napoleona a jeho jménem jako zakladatelem, v interiéru médaile, motto „hodnota a disciplína“.

10.května 1852 druhý slavnostní obřad stejného řádu shromáždí 800 000 mužů a 100 kanonů na Champ de Mars. Během této rozsáhlé akce, bylo vyznamenáno 1 705 vojáků a poddůstojníků. Dne 13 června, medaile na zelenožluté stuze je výjimečně udělena maršálům Francie a velícím generálům, kteří působili jako ministři nebo vykonávali hlavní rozkazy. Ludvík Napoleon Bonaparte uděluje medaili armády hraběti Honoré Reille (1755-1860) a Jean-Baptiste Vaillant (1790-1872). První se účastnil bitev Léna, Friedland a Wagram. Byl součástí této talentované generace která byla nahrazena na konci císařství, unavení hrdinové velké armády a republiky. 17. září 1847 byl jmenován maršálem Francie. Od jara roku 1852 historie medaile armády se sloučí s vojenskou historii a politikou Francie.

V době stého výročí tohoto prestižního vyznamenání odhaduje se, že byla udělena vice jak 987.000-krát. Vyznamenání bylo uděleno pouze 84 ženám. První byla Marie Jeanne Rossini. Tento přehled by nebyl úplný, musíme zmínit děti ketré věnovali své mládí boj. Jako příklad je mladík z Marseille Désiré Bianco. V roce 1915, kdy se mu podařilo bojovat u 6. pluku a vyhrát bitvu u přední Meuse je mu pouze 13 let.

Dnes se ctí oddanost vlasti. Občané jsou obeznámeni se službami poskytované policií nebo hasiči. Od roku 2009, je však zvykem titul udělovat i posmrtně – současně s křížem čestné legie – každému poddůstojníkovi kteří byli usmrceni v akci. Medaile armády představuje vysoké ocenění, zásluhy a cti. Je třetí nejvyšší francouzskou dekorací v pořadí priorit, medaile armády se nosí ihned po státním řádu čestné legie a po řádu národního osvobození a před státním řádem za zásluhy. Každý rokem kolem 3500 medailí armády jsou udělovány na základě rozhodnutí velké lóže.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Faleristik (1 Meinung) MARTINEK1: Faleristik

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Klenot francouzké armády :)
Klenot francouzké armády :)

Fundumstände

Lokalität:Karlovarský kraj
Bodenzustand:Feucht
Verwendeter Detektor:Nokta velox one
23 Stimmen
23 Stimmen
angezeigt:
1979x,
Kommentare:
6,
Finder:
MARTINEK1 MARTINEK1 Facebook
Fotografiert:
der 4. Juli 2016,
Eingefügt:
der 11. Juli 2016

Kommentare

Díky :)

Jj pěkný a poučný ;-)

Zajímavé čtení kamaráde zase smeták :-)

Děkuji :)

Děkuji :)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben