Komsomolec

Les nad kasárnami, od 68 do roku 1991 dočasně umístěna sovětská jednotka.18x18 mm.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Komsomol

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Anstecknadeln - UdSSR nach 1945 (3 Meinungen), VLKSM - All-Union Leninist Communist Union Jr. (2 Meinungen), Bundes- und Zivilabzeichen (2 Meinungen) Fox71: Bundes- und Zivilabzeichen, Najduvse: Anstecknadeln - UdSSR nach 1945, jatamitoda: Anstecknadeln - UdSSR nach 1945, GATTO: VLKSM - All-Union Leninist Communist Union Jr., Tom78: Anstecknadeln - UdSSR nach 1945, suk58: Bundes- und Zivilabzeichen, Lukan: VLKSM - All-Union Leninist Communist Union Jr.

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Komsomolec
Komsomolec
Komsomolec
Komsomolec
Komsomolec

Fundumstände

Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:Minelab Vanquish 340
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
1444x,
Kommentare:
11,
Finder:
Fox71 Fox71
Fotografiert:
der 7. Januar 2022,
Eingefügt:
der 7. Januar 2022

Kommentare

Tak to by měla být nástupnická organizace Komsomolu. ;-)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Komsomol

odznáček uvedený v roce 1958 kdy nahradil do té doby nošenou variantu z konce WWII.

nehádejte se, přátelé!!
- na jménu toho lidového spolku nezáleží, tu jde hlavně o to, že to Lenin, střelec operátor z aurory, zaštítil ;-)

:-)

Luke,on Lenin nebyl v inkriminované době střelec operátor. Nerad tě opravuji ale nedá mi to. Je jisté dle dochovaných svědectví,že svojí pravačkou mávnul a tím vydal příkaz k palbě na Zimní palác. Podle opodál stojícího mužíka ovšem mával na břehu stojící Naděždě Krupské že může dát vařit brambory k večeři. Po tomto nedorozumění získal již zmíněnou funkci neboť jeho paže byla jak se ukázalo mocná.

Ano. To je také pravda. V matičce rusi docházelo v té době k tzv kumulaci funkcí.

Hanina, příteli badateli, to máte špatné info, uljanov se po spuštění mostíku hrnul o překot ke kanónu, nic mu nevadilo, že s tím nikdy nestřílel, tak byl odhodlaný zvítězit v balšoj revoluci, v jeho očích se zračila nenávist k carské rodině a včerejší vodka
- já byl u toho, já mu nabíjel a Vám povím, že takové odhodlání jsem u nikoho jaktěživ neviděl, /snad u jánošíka/ ten člověk by i zeměkouli otočil ;-)
- než se vladko zastřílel, padl nedaleko stojící dům, lampa veřejného osvětlení a vzrostlý topol

Nemohu se příti s nejvyšším. To co jsem zde dal v plnén jsou vzpomínky mého praděda. On ač na opačném břehu řeky pozorně sledoval dění kol sebe a nám jako potomkům o něm povyprávěl po letech. Je ovšem pravdou že žena jeho nám coby dětem říkávala že děd náš po návratu z té země začal mít značnou náklonnost k pálenice vysokoprocentní.

áno, kdo jednou ruskou pohostinnost okusil, nechtěl již nikdy jinak!!
- i já jsem zručný v této taktice pozorovatele, když se něco semlelo, někam jsem honem zalezl a bedlivě pozoroval průběh, no a pak jsem jen přeběhl na vítěznou stranu ;-)

🤣🤣🤣 jako bych se vrátil na základní vojenskou službu.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben