Konečně!

Zdravím všechny lovce. Tak se mi v neděli podařilo první letošní stříbro. Mám z něj velikou radost i když nevím co to je. Jen jsem na ní vyčetl že je z roku 1681. Aby té radosti nebylo zas tolik, kousíček se mi uloupl při čištění, kdy jsem ji zlehka šudlil vatičkami do uší. Ale mohlo být hůř, jednou mi prasknul i PG. Navíc jsem k ní přišeli dosti haluzově. Chodil jsem po lese, kde byly díry po nějakém kolegovi, a já mám takový zvyk, že i když je díra kopaná a něco v ní houká, tak jsem zvědavý, a dívám se co tam pan kolega nechal, a když to unesu, tak to beru ssebou, a dávám to u nás do kontejneru na kov. A tato díra pípala tak podivně jako stříbro i železo. Vytáhl jsem z ní nějakou železnou hrudku, a po přejetí to pípalo už jako stříbro. A bylo tam. Tak bych chtěl neznámému kolegovi poděkovat, že po vytažení železné hrudky tuto vrátil zpět, a zasypal, opět hlínou, a nepátral, zda tam ještě něco není. Přeji všem ať to pípá. PS: Mince má 17 mm.

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: Friedrich von Hessen (1671–1682) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 3397) Friedrich von Hessen (1671–1682) 1 Kreuzer (1 Krejcar)

Ansichten der Benutzer

Durchschnitt: 17,0 mm
Gebiet der Prägung:
Landesherr:
Prägungsjahr:
Nominal:
Material:
Nr. der Münze: Friedrich von Hessen (1671–1682) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 3397) (3 Meinungen) Karinn: 3397, Motopetak: 3397, Wladyslav: 3397

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

Konečně!
Konečně!
Konečně!
Konečně!
6 Stimmen
6 Stimmen
angezeigt:
1450x,
Kommentare:
5,
Finder:
Moumela Moumela
Fotografiert:
der 28. März 2023,
Eingefügt:
der 28. März 2023

Kommentare

Tak to se vyplatilo, být zvedav. Gratuluju.

👍👍👍tak to má vypadat,pověnovat se místu.

Přesně to samé se stalo mě. Signál, zajedu rýçkem a hned vypadl čtverec...á tady už nyl kolega. Víčko od malé zavařovačky. Hodim do odhazováku, a přejedu díru znova...signál...hrábnu jen rukou a šup...půlka šestikrejcaru. ;-) :-D. Grt a palec.

U mě za klobouček, pane :-)
A mincička je fajná ;-)

Děkuji za komentáře. :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben