Konečně celý

Lesní pich se podařil. Sice je dokrůcený jak ponrava ale celý. Stáří si troufnu odhadnout na středověk ale ruku bych za to do ohňa nedal. Určitě se tu najde negdo s větším přehledem kdo ho zařadí lepší.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Sicheln (1 Meinung) dr.sysel: Sicheln

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Konečně celý
Konečně celý
Konečně celý

Fundumstände

Fundtiefe:8 cm
Verwendeter Detektor:Legend
4 Stimmen
4 Stimmen
angezeigt:
1431x,
Kommentare:
5,
Finder:
dr.sysel dr.sysel
Fotografiert:
der 14. Mai,
Eingefügt:
der 14. Mai

Kommentare

No, špička mu sice chybí, ale jinak paráda 👍. Ovšem pokud neproběhne dokonalá profesionální konzervace, půjde brzy k šípku. Toho kovu tam totiž noc není.

musel a být pakarna vytahovat. vypadá křehce ☝️😀🫡🍀

Právě že je komplet, ta špička néni zbroušená ale tupá. Blbě sem to vyfotil tak rento detail chybí. Co sem se dočetl tak některé srpy neměly ostrou spičku sečení probíhá především ohnutou částí nástroje a ostrá špice je mnohem náchylnější k ohnutí nebo zlomení. To znamená že bylo výhodnější mět špičku silnější a tupou protože tím nebyla funkce nijak omezena ale předešlo se případnému poškození při kontaktu třeba s kamenem.

Vypadá křehce ale je poměrně dost při sile 😆 V místě kde sem ho vyhrabal naštěstí nebyly větší kořeny a ani nebyl hluboko. Bohužel v místě svážnice tak byl párkrát přejetý lakatošem 😆 Ale pro srp je pořád lepší lakatošem přejetý než Lakatošem do sběru odnesený🤣

😆 to je fakt.. 🫡🍀

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben