Krojidlo

Součást orebního ústrojí radličného pluhu, odřezávající ve svislé rovině orniční skývu. Nožové krojidlo má nožovitou čepel, přecházející nahoře v držadlo.
zdroj: cojeco.cz

Nález ze ZSO. V černé vrstvě na louce. V černé vrstvě také nález keramiky. Větší kus 13.-14.stol., menší 16.-18.stol. Ale samotné krojidlo mi přijde velmi masivní. Několik jsem jich viděl ale ne takto velkých. Aby se nakonec nejednalo o kus moderní techniky, která propadla bažinatou půdou až do kulturní vrstvy. Více po konzultaci s archeologem.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Kommoden (4 Meinungen), Landwirtschaftliche Werkzeuge (1 Meinung) Azaz163: Kommoden, Drapal: Landwirtschaftliche Werkzeuge, Hogofogo: Kommoden, : Kommoden, jajan: Kommoden

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Krojidlo
Krojidlo
Krojidlo
Krojidlo
Krojidlo
Krojidlo
Krojidlo
Krojidlo

Fundumstände

Lokalität:Královéhradecký kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:30 cm
Verwendeter Detektor:GM4
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
2508x,
Kommentare:
1,
Finder:
Azaz163 Azaz163 Facebook
Fotografiert:
der 27. April 2013,
Eingefügt:
der 28. April 2013

Kommentare

Já taky zachovalejší v pokáceném lese starém tak 100 let.Myslím si, že prováděli úpravu pozemku před sadbou lesa.Obr. zde:http://jajan-1.rajce.idnes.cz/Nalezy_detektorem_Tesoro#krojidlo_1.jpg :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben