Letos na první hrabačce

Tak jsem se konečně dostavil na můj oblíbený smeťáček u Liberce. První hoďka nic ale pak jsem se zavrtal do půl metru a pod statným kořenem na mne zamrkala flaška. Taxt jsem žádný neviděl - byla otočená a tak jsem si myslel, že to asi bude tuctovka bez textu. V každém případě jsem se však neunáhlil a choval se k ní ohleduplně. Odkopal jsem šutry a škváru ze strany, kde jsem očekával hrdlo
a tam se zabělal porcelán. No to by mohlo být zajímavé, pomyslel jsem si. Ještě opatrněji jsem pokračoval ve vyprošťování a povedlo se. Byla celá. Otřel jsem rukavicí tělo láhve a rozzářil jsem se. Je to textovka. Písmenka hodně malinký a hned jsem nevěděl o co se jedná, napadl mě pivovar z Mnichova. Doma jsem se na text podíval pořádně a svitlo mi - Klášter Mnichovo Hradiště - společnost spojených pivovarů Hmm zajímavé, to jsem ještě neslyšel.
Text v němčině: KLOSTER A.G. VEREINIGTER BRAUEREIEN in KLOSTER - MÜNCHENGRÄTZ ad ISER. To ad Iser by mi bylo spíše logičtější an Iser, ale je tam ad (asi zkrátili an der Iser).
Z láhve mám radost.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Bierflaschen (3 Meinungen) GATTO: Bierflaschen, Najduvse: Bierflaschen, Singer: Bierflaschen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Letos na první hrabačce
Letos na první hrabačce
Letos na první hrabačce
Letos na první hrabačce
Letos na první hrabačce

Fundumstände

Lokalität:Liberecký kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:50 cm
9 Stimmen
9 Stimmen
angezeigt:
1939x,
Kommentare:
11,
Finder:
slonslon1 slonslon1
Fotografiert:
der 22. Februar 2021,
Eingefügt:
der 22. Februar 2021

Kommentare

Zase prázdá,no ,ale za tu práci palec👍

Kdo ví, jakou mělo pivo chuť, pivovar byl zřejmě součástí kláštera a protože si na provoz chtěli určitě vydělat, tak snad bylo chutné - jestli to tak skutečně ale bylo, se už asi nedovíme

Dobré či nedobré,ale všichni víme jaké je špatné :-D :-D

Oblíbený pivovar Klášter u Mnichova hradiště, který byl založen už v roce 1570 na konci tohoto roku (2020), přestane vařit pivo!. Pivovarská skupina Lobkowicz Group, která pivovar vlastní, rozdala výpovědi zaměstnancům. Poslední pivo v tomto oblíbeném pivovaru bude uvařeno na konci prosince. Restaurace, které Klášter čepují, mají zřejmě o čem přemýšlet, které pivo v nich Klášter nahradí. To zatím zůstává velkou neznámou. Hovoří se ovšem také o tom, že výrobu Klášteru převezme jiný pivovar. Jak je to nyní nevím..

Pěkná je 👍

Tak to je škoda, že skončil další pivovar. Třeba to dopadne jako u nás ve Vratislavicích, kde se původně Vratislav vaří v Praze a tady se vaří Konrád. Tak jednoduché to ale nebylo....

;-)pěknej kousek. :-)

Za palec slone. Dobrý lov.👍

Krásná, hodila by se mi do sbírky... A v Klášteře jsem byl na pivních slavnostech, někdy zkraje devadesátých let. Bylo to náročné... Utkvěl mi v paměti vyřazovací souboj v pití tupláku na čas. V ženské kategorii, masakr. Mařeny a Blaženy v džískách to lily za pět vteřin.... A vítězka postoupila do dalšího kola. Dodnes to nechápu, jak to ustály.... :-O

Tak jsem hoši od sběratele zjistil, že je tato láhev z třicátých let s nápisem v němčině pro německé obyvatelstvo v pohraničí.
To máš OBI pravdu, taky na to vzpomínám.
benedek, víš co by mne ještě zajímalo? Které to že se pivovary sloučily, aby pak založily A. G. - akciovou společnost, jak je uvedeno na flašce. Těžko to však dohledáme.
Zdravím kostin, lov byl pěkný. Teď jsem na této lokalitě ve vrstvách 1930 - 1939. Raději bych však byl kolem 1914 - 1918 - WW1 a nebo 1939 - 1945 -WW2 Nejsou zde žádné odznaky, jen sklo a porcelán.
prospektor, pivní slavnosti v pití tupláků je opravdu neskutečný. Krky těch nejlepších musely protéct hektolitry zlatavého moku a když to ještě dávají na čas tak snad ani nepolikají a lejou to tam na jeden zátah.








































































































































S tím pitím je to tak, kámoš také v tomto vynikal a těch vyhraných sázek a zadarmo piv po hospodách :-) Prostě otevře krk a vyleje to tam. Nesktečné, mě to přes klapku neproteče :-D

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben