Lilijice

Zdravím. O fosiliích to tady prvořadě není, ale i je tu dost lidí, co na ně občas zajdou, nebo náhodně natrefí. Lilijice pro nezapálené z nás asi nebudou zrovna známou zkamenělinou, tak předkládám pár svých posledních úlovků a třeba to někomu pomůže v určení, když na nějaký kousek narazí. I přes to, že na rekonstrukci vypadá, jako rostlina, jedná se o mořského živočicha - v tomto případě o lilijice z paleozoika
( prvohor ) období spodního devonu, souvrství prag koněpruské oblasti.
Na první fotografii jde o samostatné články těla lilijic, kterých si všimli už pravěcí lidé - ti je sbírali a navlékali na šňůrky, coby náhrdelníky.
Na dalších dvou fotografiích jde o fosilie celých částí stonků lilijic ze stejné lokality, poslední foto je rekonstrukce celkového vzhledu živočicha a jeho popis.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Andere Fossilien (3 Meinungen), Flora aus dem Karbon (1 Meinung)
Markoman: Andere Fossilien, tony52: Andere Fossilien, GATTO: Flora aus dem Karbon, Wladyslav: Andere Fossilien, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Lilijice
Lilijice
Lilijice
Lilijice
6 Stimmen
6 Stimmen
angezeigt:
1769x,
Kommentare:
5,
Finder:
Markoman Markoman
Fotografiert:
der 23. April 2023,
Eingefügt:
der 23. April 2023

Kommentare

Zajímavý 👍

Hrobar2 - díky

Paráda ;-)

;-)jsou pěkný.taky sem si jich tam nabral :-)

Kvasak - jo, je to pěkná drobotina. Já se naposled věnoval spíš větším kamenům, než vyzobávat ty články, ale ještě se tam vrátím a napravím to. Bude jich tam určitě ještě dost.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben