Malá podkova

Na dospělýho koně mi to přijde dost malý....nevím, jestli to je vůbec pro koně. Budu rád za každý názor.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Reitsport (3 Meinungen), Hufeisen (1 Meinung) ahjk: Hufeisen, ufo: Reitsport, Zakuj: Reitsport, nastezce: Reitsport

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Malá podkova
Malá podkova
Malá podkova

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:20 cm
Verwendeter Detektor:GM Zero II
0 Stimmen
0 Stimmen
angezeigt:
1593x,
Kommentare:
4,
Finder:
ahjk ahjk
Fotografiert:
der 4. Dezember 2020,
Eingefügt:
der 4. Dezember 2020

Kommentare

To bude koňská středověk, volska to na 100%není.

Plemena sředověkých koní byla měnší, než jsou dnes běžná plemena. Mám několik středověkých podkov a mimo jedné, jsou všechny takhle malé.

Díky moc za komentáře. Ve starověku byli koně určitě menší, ve středověku už jsem předpokládal větší rozšíření koní mohutnějších, jako třeba fríský kůň a tak. Ale je pravda, že to byl kůň asi jen pro šlechtu. Normální koně pro nižší třídy nebo na práci byli určitě menší.

Ono těch koní ve středověku bylo bylo obecně daleko menší množství, než je dnešní rozšířená představa. Třeba na venkově bys koně skoro nenašel. A z těch co byli, šlo hodně o soumary. A i pod pojmem šlechta si musíš představit, že většinu tvořila nižší šlechta (vladykové, zemani, rytíři) a i z nich si opravdu válečného koně mohl dovolit jen málo kdo.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben