Manöver in Landskron

Medaile "Erinnerung an die grossen Manöver in Landskron September 1894" - Upomínka na velké manévry v Lanškrouně v září 1894, na druhé straně s nápisem Franz Josef I.

Tyto manévry císařské armády probíhaly 2.- 6.9.1894 v Lanškrouně. Moc informací se mi ale o nich dohledat nepodařilo. Je o nich zmínka v Laibacher Zeitung z 6.9.1894, kde je v telegramech nejnovějších zpráv uvedeno:

"Lanškroun, 5. září. Dnešní třetí manévr propršel. Po 1 hodině polední začalo na manévrovacím poli opět silně pršet. Kolem 1 hodiny byl manévr přerušen. Jižní strana se zmocnila průsmyku u Třebovic, a severní strana se stáhla zpět do línií Zámecké hory a Tabulové hory poblíž Lanškrouna. Císař, arcivévodové Karel Ludvík, Albrecht a Rainer se krátce po 1 hodině odpoledne setkali ve voze manévrovacího pole v Lanškrouně. Déšť nadále přetrvává."

(http://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:doc-XRO5OETR/0e013e8c-49d4-4191-aaaf-851ab37d44c9/PDF)

http://www.schoenhengstgau.eu/c/archiv?B=/lkr/landskron/kaisermanoever.2

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Medaillen und Orden (1 Meinung), Medaillen für die Teilnahme an Manövern (1 Meinung), Gedenkmedaillen (1 Meinung) francimon77: Medaillen und Orden, Tomusak: Gedenkmedaillen, lesapan10: Medaillen für die Teilnahme an Manövern

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Manöver in Landskron
Manöver in Landskron
Manöver in Landskron
Manöver in Landskron

Fundumstände

Lokalität:Olomoucký kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:BH Land Ranger Pro
17 Stimmen
17 Stimmen
angezeigt:
1041x,
Kommentare:
3,
Finder:
Hunty Hunty
Fotografiert:
der 17. August 2018,
Eingefügt:
der 17. August 2018

Kommentare

Dal sis záležet, za palec ;-)

Příkladná prezentace parádního nálezu. Paráda, gratulace! ;-)

Díky chlapi, stav sice nic moc - odpovídá hnojenému poli, ale zarazilo mě, že na celém netu není o ní zmínka. Samotné manévry jsou popsány v knížce, která ale stojí 80 éček. (https://www.abebooks.de/servlet/BookDetailsPL?bi=15410619041&cm_sp=det-_-bsk-_-bdp)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben