Mater Dolorosa

sobota 13.11. byla mlhavá, zakaboňená a občas i jemně sprchlo. Ani tato nepohoda mě ovšem neodradila od hledačky. Vyhlídnul jsem si políčko u cesty schované za vzrostlými křovisky. Už dvakrát se mi tam nedávno zastříbřilo tak jsem očekával, že série bude pokračovat.

No naplánoval jsem si to hezky, ale udělal jsem jednu zásadní chybu – zapomněl jsem si doma svačinu, což jsem zjistil až na poli. Ještěže čajíček v termosce byl na svém místě v batohu, protože tam tak nějak pořád mrholilo a byla docela zima.

Jak už to v blízkosti okresek bývá, pípalo to tam skoro všude. Plíšky, drátky, prázdné nábojnice a další marast. Kopal jsem jednu jamku za druhou až se ze mě kouřilo. Po třech hodinách bezvýsledného kopání jsem toho začínal mít právě dost. Blížila se dvanáctá a mě už kručelo v břiše. No jo ale přece nepojedu s prázdnou domů…Ha támhle na tom stromě u cesty jsou ještě nějaká neopadaná jablka. Sice jemně přejetá mrazem, ale trochu energie na další kopání bych potřeboval…Za chvíli již hltavě chroupu ve stoje jablko a přemýšlím co dál.

Nic, toto pole se mnou dnes nějak odmítá spolupracovat, však ono není samo na světě. Tady to zabalím a přejdu 400 či 500 metrů tam na to zdánlivě hluché pole kde široko daleko nevede žádná cesta.

A dobře jsem udělal. Už prvním kopem na novém poli nalézám pěknou svátostku Mater Dolorosa (Panna Marie Sedmibolestná). Svírám ji nevěřícně v ruce, dlouho si ji prohlížím jako svátost a děkuji k nebesům. Kooonečně něco za tu dnešní dřinu v tom nevlídném počasí a marastu! Ještě jsem si ji vyfotil v nálezovém stavu a najednou jsem se cítil o 100% lépe. Nález mě povzbudil, krev se mi vlila do žil a kopal jsem dál jako o život. Našel jsem ještě několik celkem pěkných měďáků, ale této svátostky si cením více.

Domů se mi nakonec jelo docela fajn…

Ať to pípá:-)

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Unsere Liebe Frau von den sieben Schmerzen (Dolorosa) (1 Meinung) Zlatokop777: Unsere Liebe Frau von den sieben Schmerzen (Dolorosa)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Mater Dolorosa
Mater Dolorosa
Mater Dolorosa
Mater Dolorosa
Mater Dolorosa
Mater Dolorosa
Mater Dolorosa

Fundumstände

Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:GM One
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
345x,
Kommentare:
2,
Finder:
Zlatokop777 Zlatokop777
Fotografiert:
der 15. November 2021,
Eingefügt:
der 15. November 2021

Kommentare

Poutavé čtení,krásná prezentace pěkný nález.

Hanina: díky :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben