-N-E-R-O-

posielam Vam na pokuk Sileneho Nerona..)..starsi nalez...KOVU ZDAR!

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: Nero (54–68) – Denarius (Denár) (č. 1803) Nero (54–68) Denarius (Denár)

Ansichten der Benutzer

Durchschnitt: 18,0 mm
Gewicht: 2,80 g
Gebiet der Prägung:
Landesherr: Nero (54–68) (1 Meinung)
Prägungsjahr:
Nominal: Denarius (Denár) (1 Meinung)
Material: Stříbro (Ag) (1 Meinung)
Nr. der Münze: Nero (54–68) – Denarius (Denár) (č. 1803) (1 Meinung) cuprum: 1803

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

-N-E-R-O-
-N-E-R-O-
35 Stimmen
35 Stimmen
angezeigt:
1935x,
Kommentare:
13,
Finder:
cuprum cuprum
Fotografiert:
der 23. August 2015,
Eingefügt:
der 12. April 2016

Kommentare

Pěknýýýý :-) :-)

Krása! ;-)

Toto najst tak sa namieste zeserem:-)

velmi pekne! ;-)

Nádhera. Jen k té šílenosti - on se prostě jen stal politickým odpůrcem, poslední dobou jsou stále silnější indicie, že tak, jak jej historie popisuje, to tak ve skutečnosti nebylo. Historii holt vždy píší vítězové...

Poslední v našem panoptiku krutovládců je legendární Nero, který byl jmenován císařem po smrti svého strýce Claudia. Počátek jeho vlády byl spojen s hromadou slibů – senátorů slíbil otevřenou spolupráci. K té ovšem nikdy nedošlo. Ačkoli byl jeho vychovatelem moudrý filozof Seneca, vymknulo se chování šíleného Nerona z mezí normálnosti velmi brzy. Už jako čerstvý vládce nechal, na radu své matky, otrávit svého potencionálního konkurenta nevlastního bratra Britanica. Roku 59 se u Nera rozvinou silné absolutistické sklony. Začaly mu vadit neustálé matčiny příkazy a zákazy a tak ji nechal jednoduše zavraždit. Neronovi tak nic nebrání rozvinout svou krutovládu dle libosti.

Jeho rádci Neronovi našeptávali, aby nechal odstranit svou manželku a tak se taky stalo. Za manželku si poté vzal krutou krásku Poppaeyu Sabinu. Záhy pak obnovil zákon o urážce majestátu, což mu otevřelo cestu k hromadným čistkám. Začaly tak umírat tisíce vážených občanů Říma, senátorů i prostých lidí. Byli popraveni bez ohledu na míru provinění.

Nejšílenější římští císaři - mučení křesťanů.
Nejšílenější římští císaři - mučení křesťanů.
Zatímco byl Řím ochromen Neronovou krutovládou, povstaly provincie. Celým impériem zmítala politická a hospodářská krize. Nero vše vyřešil po svém – nechal věčné město Řím podpálit! O jeho vině se sice dodnes historici přou, ovšem existuje řada důvodů, proč se domnívat, že žhářství má na svědomí má právě Nero. Vinu však svalí na náboženskou sektu – křesťany. Tisíce jich proto nechal ukřižovat v cirku. Okolo roku 65 bylo navíc odhaleno spiknutí proti císaři, takže popravy nabraly masového měřítka.

Vedle hrozných krutostí se císař také rád bavil. Pořádal oblíbené soutěže či divadelní představení. Nejraději měl ovšem umělecké večírky, kde přednášel své básně a sonety. Sám se totiž považoval za geniálního umělce. Ve všech hrách a soutěžích musel vždy vyhrát! Nakonec byl svržen pretoriánskou gardou a prchnul z Říma. Na útěku pak spáchal sebevraždu.

Pověsti o krutostech a šílenostech těchto vladařů překonaly věky a jejich jména se stala synonymem zvrhlosti starého Říma.

ale ako pises GM4PRO..vychadzam len z faktov, co sa popisalo...kto vie, ako to v skutocnosti bolo.. ;-)

nero vypalovačka (soft)...se jmenuje po něm....všechno to zapálil a vypaluje dál

Fešák ;-)

...pekná minca... ;-) a či bol šialený, alebo nie - ťažko povedať...
Tu sa dá čo to dočítať o požiari aj o prenasledovaní kresťanov (bez zaujatosti a podľa mňa celkom vecne píšuci autor) :
http://rim.me.cz/cisarove/nero/nero.php

dikes za odkaz ;-)... vycerpavajuce citanie :-)

Moc pekný šaľko. ;-) :-P :-P

Paráda,ještě nemám.Jinak nedávno/na velikonoce/běžel v TV polský velkofilm,který popisoval události okolo požáru Rima a pronásledování křesťanů.Tuším Quo vadis se to jmenuje.Poněvadž momentálně ležím už pár týdnů se zadama a nemůžu mrcasit,koukam po netu.Zájemcům o římské dějiny doporučuji shlédnout na YouTube -Rim _Vzestup a pád impéria.Je to 13 dílů.c. 10 je bohužel smazany.A na uložto je 6 dílů od BBC nahraných z ct ,taky se to jmenuje praktický stejně.Jsou tam i díly o Neronovi.Oba seriály jsou super pokoukani a doplnění informací/ikdyz různé informace se dle různých pramenů můžou samozřejmě lišit/ale i tak to stojí za zhlédnutí.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben