Na záhrade

Kovový úlomok, pri náleze mal zelenú patinu. Váha 5g, veľkosť 4cm. Stav na fotkách je po vypieskovaní. Poprosím o váš názor. Ďakujem.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Nicht identifizierte Objekte (1 Meinung) wiky: Nicht identifizierte Objekte

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Na záhrade
Na záhrade

Fundumstände

Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:20 cm
Verwendeter Detektor:Rýl
0 Stimmen
0 Stimmen
angezeigt:
1770x,
Kommentare:
11,
Finder:
Bandrej Bandrej
Fotografiert:
der 8. April,
Eingefügt:
der 9. April

Kommentare

Pokud měl hezkou zelenou patinu , proč jsi měl potřebu ji opískovat ?? Sice je to šrot , ale vem si , že by to byl třeba fragment spony , nože nebo podobně ?? No a toto vypadá jako kousek ulomené lžíce :-)

Ten fragment bol obalený, opieskoval som ho, aby som sa dostal k povrchu kovu. Farba kovu sa potom ukazala ako žltohneda. Na povrchu su dva rovnobežne pásy. Pripomína mi to kúsok dna nádoby.

"opieskoval som ho, aby som sa dostal k povrchu kovu" co ti na tom neni jasný jeldo :-D :-D :-D :-D :,-( ;-)

No je mi to jasné , ale stejně nějak nechápu :-) , jsem to mohl vzít k nám do práce na tryskač :-)

Možná stačilo to vystrčit přes noc ven,tam by to ošlehal saharský písek.🤔😸

pánové, toto spadá pod necílené hledání, od této konzervace a nakládání s nálezem dává hledačská obec ruce pryč
- a jinak je to bronz
- on ten detektorář je pod drobnohledem, je brán automaticky za lumpa a přitom kolik krásných věcí skončilo -rukou necílenou- někde ve šmelcu, na aukru, nebo opískovano o:-)

Ach tak, uz chápem. Poradiť neviete, len trpíte vo svojom okolí nedostatkom pozornosti. No, tak ste si to užili a dnes sa už budete cítiť ako veľkí hustí mazáci. Obavam sa ale, že ten problém s nedostatkom pozornosti vam to nepomohlo vyriešiť.

Drahý Bandreji , abych ti pravdu řekl , trefil jsi to naprosto přesně , my bychom poradili , ale tu bohužel není s čím. Já jsem svůj níázor napsal , ty jsi ho rezolutně odmítnul. Mě zarazilo to , že jsi měl potřebu to pískovat, o nic jiného mi tu nešlo. Je spousta jiných metod čištění , než takto surová" , a mohu ti s klidným svědomím říci , že se opravdu necítím jako mazák , i když bych za ty dlouhé roky co tu jsem mohl. A myslím že i ostatní kolegové to mají stejně . Měj se krásně a užívej si hezkého dne

Jelda80, ďakujem ti za odpoveď. V prvom rade niesom detektorista. Ten kúsok som našiel pri rilovaní záhrady. A keďže nepoznám spôsoby čistenia, zvolil som pieskovanie (presnejšie neabrazívne perlovanie 50 mikrónov), keďže prístroj mám v práci. Ak som tým ten kúsok nejako poškodil, je mi to ľúto, moja chyba. Je to aj tak šrot, ako sám píšeš. Na pozemku nachádzam rôzne staré kúsky a odkladám si ich z úcty k ľuďom, ktorí tam kedysi žili. Chcel som spoznať približný vek nálezu. To je všetko. Ak sa mi teda niekto z vás snažil pomocou tých vašich odkazov plných smajlíkov pomôcť , tak ďakujem, asi som tú pomoc len správne nepochopil. Pekný deň aj tebe a ostatným.

Zaoblenie pripomína skôr oblasť dna nejakej nádoby. Zle som to odfotil. Jelda80 ďakujem , cením si tvoj čas.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben