Náboj Mauser k98

Ahoj borci, mám to nějak čistit,nebo dát od toho ruce pryč a radši to někam odevzdat. Válku nevyhledávám. Je to můj první takovýto nález. Vkládám dvě stejný fota. Kdyžtak můžu toho nafotit víc.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Kassetten-Bänder (1 Meinung)
roman752: Kassetten-Bänder, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Náboj Mauser k98
Náboj Mauser k98

Fundumstände

Lokalität:Pardubický kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:25 cm
Verwendeter Detektor:XP GMP
0 Stimmen
0 Stimmen
angezeigt:
1033x,
Kommentare:
17,
Finder:
roman752 roman752
Fotografiert:
der 28. März 2019,
Eingefügt:
der 28. März 2019

Kommentare

Za prvé nezařazuj.Za druhé domu to netahej abys třeba nevyhořel.

navíc to nevypadá že by byli všechno mausery.

Bylo to v jedný jámě.

Ahoj, když budeš mít štěstí tak tam bude i možná fosforová. Já už nemusím, já už hořím ;-)

Ahoj, tady je dost informací http://detektory.hantec.cz/clanky/skryti-zhari-lesa-345.html

Je to dobrý, zatím to mám jenom v autě. :-)

Obecně, co si jako s tím šrotem chceš počít. Dáš si to do sbírek? Zřejmě ne, tak to domů netahej. Jedině, že by jsi to chtěl na podpal v krbu :-)

https://www.youtube.com/watch?v=XqW7L5CARew

Volat 158. Oni zavolají experty přes pouchací kuličky ti si to odvezou a poděkují že je zas o pár šmejdú v zemi míň :-)

Zahrab to a nikoho nevolej.Budeš za vola skrze pár nábojů.

Ahoj,hele,nejlíp zahrabat a mnohem hloubějc než to bylo, udělal jsi dobře,že jsi to sem dal a zeptal se co s tím.Jsou to mausery a můžou bejt mezi nima bejt fosforáky,je to jako sázka do loterie.
Tady přikládám odkaz na video,které je přesně o tomhle druhu munice:

https://www.youtube.com/watch?v=2P3R4DXIUXs

Pokud se ti video nezobrazí po zkopírování odkazu,tak běž na youtube a zadej do vyhledávače:

PŘÍBĚH HOŘÍCÍHO LESA II.

Přeju Ti mnoho hezkých nálezů ;-)

Tak to je zajímavé když se najde nějaká větší tak hned gratulujete že to dotyčný nahlásil, ale když se najdou jen náboje tak radíte zahrabat. Jenže i ty malé jsou nebezpečné a to velmi ,kdyby tady byl klarkon tak to jen potvrdí . Už jen při manipulaci takhle skorodovaných nábojů hrozí samovznícení pokud jsou to fosforáky ale vzhledem k tomu v jakém jsou stavu tak to už nikdo nepozná. Těch uražených prstú a různých jiných zraněni od takovích nabojú jsou mraky. A nehledě k tomu se dopouští trestného činu i ten který nabádá druhé k tomu co vi teť tady. Nechci nikomu sahat do svědomí ale raději budu za vola než se dívat jak to druhej kopne a něco mu to udělá. Jestliže s tim můžete žít tak je to v pohodě ,ale já s tím žít nechci a nebudu a proto volám vždy. Nikdy se mi nestalo nic špatného že strany pčr.

Remington44 :
Ptal se,jestli to má radši někam odevzdat,proto jsem psal ať to radši zahrabe hloubějc než to bylo,čili do hloubky kde to další hledač detektorem nezachytí.Protože,když to půjde v rukách odnýst na cajtárnu a tam jim to vysype na stůl s tím,že to jsou možná fosforový náboje,který můžou kdykoli začít samovolmě hořet a nedají se uhasit tak se z toho páni příslušníci po***** protože porušil uplně všechno co mohl.
Jo ideální by bylo je zavolat a oznámit nález,ale to by musel ty náboje sundat z kapoty a naaranžovat je zpátky do díry,jinak je to zase špatně.Další věcí je,že až policajti odjedou udělá s detektorem kovu pět kroků a může volat znovu,protože,kde je jedna hrst patron,zpravidla bude i druhá a třetí. ;-)

Rebel1866
Proboha a jak hluboko ji má kopat. Dnešní detektory ty lepší zvládnou i metr, ale jak píšeš nejlépe to udělá tak že vykope díru vloží to tam a zavolá pčr a ti pak pyrotechnika který to odborně zlikviduje a navíc ještě vám řekne co jste vlastně našel

Chlapáci děkuji za vyčerpávající odpovědi.

Roman 752,není zač ;-)

Remington44: No,máš pravdu,nějak jsem si neuvědomil,že dnešní detektory jsou už asi opravdu o něčem jiným než dřív a dají se s nima i kopat opravdu hloubky...

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben