Nabojnice

Nedělní nález u Pernštejnské hráze v Bohdanči. Prosím laskavě o určení do mého vlastního katalogu nalezené munice. V Esako a naboje.org se mi těžko orientuje. Délka 22 mm, průměr dna 9 mm. Ta zelená je tuším na slzný plyn ? Zajímavé je, že zřejmě selhala zápalka

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Moderner Abfall (1 Meinung) Bandy25: Moderner Abfall

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Nabojnice
Nabojnice
Nabojnice
Nabojnice
Nabojnice
Nabojnice
Nabojnice

Fundumstände

Lokalität:Pardubický kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:zero II-30
1 Stimme
1 Stimme
angezeigt:
639x,
Kommentare:
15,
Finder:
Radarek Radarek
Fotografiert:
der 10. August 2019,
Eingefügt:
der 13. August 2019

Kommentare

9mm P.A. knall obyč.slepá, vystřelená, slzáky jsou žlutý

9 mm PAK poplaška do plynovky.

Takže jestli tomu rozumím, tak neslahala? Při výstřelu se ten plast jen rozevřel a zůstal tam ? Jinak díky pro oba za určení.👍😊

Přesně tak.

Poplašná - zelená , slzotvorná - žlutá , pepřová - hnědá a nervově-paralitická je modrá (ta je snad skoro všude zakázaná).


007 : Přesně. Kromě areosolu z hlavně nic jiného nevyletí. Plast se sice roztrhne, ale jen na místech k tomu určených. Zůstává na svém místě a je vyhozen i s nábojkou.

Nervově paralitická se neexistuje. Některé stránky sice uvádí, že je nábojky do plynovek obsahuje, ale je to nesmysl. Představ si náplň VX, Tabun, Sarin, nebo Novičok a nějakýho blba, kterej s tím vystřelí v tramvaji.


lumberjack : Osobně jsem se s nepoužitou modrou nesetkal. To, co bylo v těch použitých , se nedalo zjistit. Beru to podle všeobecných informací. Nechci to brát jako návod, ale vše, co nezničí povýstřelové zplodiny, se dá použít. Dost blbá představa......

Výborně, zapisuji si k munici - díky 👍

Střelou, i kdyby jsi našel nepoužitou modrou, nervově paralitická látka v ní nebude. Tyhle bojové látky jsou asi největší svinstvo. Ochromí dýchací svaly a zasažený se udusí. Všechny jsou smrtelné už v mikroskopickém množství. Do těla vnikají dýchacích cestami, sliznicí i kůží a ty novější dokáží projít i ochrannými prostředky jednotlivce (maska, JP...) Výroba i skladování se docela hlídá a žádná státní laboratoř to nedá k dispozici jakékoli firmě aby to dala do volného prodeje v nábojkách do plynovek od 18 let.
Je to sice pár let, kdy jsem sloužil v Liberci u chemiků, ale tohle se asi nezměnilo.

Tyhle nábojky jsou cesta k výrobě střeliva 9mm.od 9x17 až po 9x21mm.

lumberjack. Nejsem chemik . Pouze jsem odhadoval, že to asi bude nějaká blbost, a ona to opravdu je.

kyl76 : Tudy cesta opravdu nevede. V tomto případě 9mm, není 9mm. Přesně z tohoto důvodu se to takhle vyrábí.

strelok1:máš pravdu,9mm Luger a 9x21 mm má trochu jiné rozměry nábojnice.U 9x17 to ale sedí,9mm vzor 22 taky.Rozdíl max.pár stovek mm.

Plynové nábojky jsem nezkoušel, ale občas jdou s nábojnice dělat kouzla. Něco se poddá při rekalibraci nábojnice a něco dodělá soustruh. Ve finále se dá udělat z 38 special 7,62 tokarev. Zní to neuvěřitelně, ale opravdu to jde

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben