Nábojnice?

Nalezeno na okraji louky, je to mosazné, na spodku je nečitelný znak, asi zbrojovky. Nikde není žádná stopa po zápalce, ani po úderníku jako v případě nábojů s okrajovým zápalem. bílá věc uvnitř je tvrdá a nejspíš tam patří. Snad někdo bude vědět.

Lovu zdar

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Munition (2 Meinungen), Einzelschuss (1 Meinung) Sutrak: Einzelschuss, : Munition, SirMaik: Munition

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Nábojnice?
Nábojnice?

Fundumstände

Lokalität:Praha
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:LP Zero 23
1 Stimme
1 Stimme
angezeigt:
682x,
Kommentare:
7,
Finder:
Sutrak Sutrak
Fotografiert:
der 25. Dezember 2015,
Eingefügt:
der 26. Dezember 2015

Kommentare

Tak to bude asi kulka ;-)

Kulka je kulatá, olověná ;-)
Tohle bude střela :-)

hm, ta bílá věc bude nejspíš olovo. :-)

Olověným říkám kula,tohle je u mě kulka :-)

Tak tohle vidím na projektil a to bílé uvnitř by mohlo být klidně TNT :-/ a nebo zápalná slož :,-( , ale jsou tu jiní co ví.

Dík moc :-D

Poloplašťová střela do kulovnice s dvojitým jádrem (s měkkým a tvrdým olovem, tzv. "dual core"). Zřejmě výroba Selier&Bellot ve Vlašimi. Ty už se dělaly v 80. letech. Po zásahu tkáně, kostí zvířete se kulka rozložila a tvrdé olovo ze zbytkem pláště střely šel ven ('vyteklo' měkké olovo do tkáně a zbytek prošel z těla ven). Mělo to za následek prakticky okamžitou smrt zvířete i když nebyly zasaženy tzv. "důležité orgány" takže mnohdy nebylo třeba složitě dohledávat poraněné zvíře.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben