Nábojnice Mauser?

Jakožto čerstvý majitel detektoru jsem vyrazil do lesa a poté co jsem v potu tváře vydoloval tolik železa, že přemýšlím o exklusivní smlouvě s kovošrotem, jsem našel tuto nábojnici. Absolutně netuším o co jde, ale po konzultaci se strejdou Googlem odhaduji, že jde o nábojnici Mauser. Bude prosím někdo schopen sdělit více? :-) Ještě mne napadá, že jsem měl doplnit délku, ale třeba to někdo dá i bez ní. :-)

Děkuji.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Mauser-Patronen (1 Meinung), 7,92 x 57mm Mauser (1 Meinung), Munition (1 Meinung), Munition (1 Meinung), Deutschland (1 Meinung)
vlacej: Deutschland, Ladik: 7,92 x 57mm Mauser, Schonauer: Munition, Sudetenland: Munition, SirMaik: Mauser-Patronen , Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Nábojnice Mauser?
Nábojnice Mauser?

Fundumstände

Lokalität:Karlovarský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:Teknetics Alpha 2000
0 Stimmen
0 Stimmen
angezeigt:
2074x,
Kommentare:
4,
Finder:
vlacej vlacej
Fotografiert:
der 2. Juni 2014,
Eingefügt:
der 10. Juni 2014

Kommentare

U nábojnic je nejdůležitější pro určení- délka nábojnice+ průměr pro střelu. Když cvakneš i spodek, tak ti razidlo napoví výrobce i třeba rok, jako tady,
SB- naše Vlašim 1931.

Jasné, délku doplním. :) Jen nerozumím tomu - "cvaknout spodek", myslel jsem že jsem ho vyfotil poměrně slušně. :)

To jó, tady je krásně nafocenej.
Nečteš to jenom ty sám. Objeví se tady každou chvíli nábojnice na určení s jednou fotkou bez změření.Jen bych ještě dodal. Netahej si domů nevystřelenou munici. Když se v ní nevyznáš(je tvůj případ), můžeš si dotáhnou domů velký problém. U některých potvor může dojít k samovznícení střely, od ní jen bouchne prach v nábojnici.
Zakopej ji zpět a ještě hlouběji.

honda2 - SB- Vlašim 1931 těžko, do roku 1936 byla výroba SB v Praze..........

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben