Nákončí/kování?

Ahoj, poznáváte předmět na fotkách? Materiál Cu nebo slitina Cu. Na tělo je přinýtována pomocí jednoho Fe a jednoho Cu nýtu slabá planžeta. Mezi planžetou a tělem jsou zbytky kůže. Nechci archáče otravovat s každou drobností, ale pokud budete vědět, budu rád :-)

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Gürtelbeschläge und Ornamente (2 Meinungen) simir: Gürtelbeschläge und Ornamente, jarkan: Gürtelbeschläge und Ornamente

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Nákončí/kování?
Nákončí/kování?
Nákončí/kování?
Nákončí/kování?
Nákončí/kování?

Fundumstände

Lokalität:Vysočina
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:15 cm
0 Stimmen
0 Stimmen
angezeigt:
1229x,
Kommentare:
14,
Finder:
Windir Windir
Fotografiert:
der 5. Februar 2018,
Eingefügt:
der 5. Februar 2018

Kommentare

Je tam pantík.Asi knižní kování. ;-)

Je to opaskové kování,středověk.

OK, díky

snizek - znáš taky něco jinýho než opaskové kování? Už po několikáté tě žádám o analogii k těm tvým pofiderním výrokům. A jestli je možné nedávat příklad z lovců, zdejší určovatelé mne neoslovili.

dohledej si to ,chytrej seš dost!

...a tak mě tak napadá.,proč prudíš a nenapíšeš k tomu něco sám??!ještě si nevložil ani kreutzer a jen se zde vytahuješ,..taky už jsem viděl,že jsi určil špatně hezkejch pár věcí,ažb to bylo k smíchu,ještě že zde před lety bývali chytřejší než_li seš ty,. o:-)

No tak když už se neobtěžuješ - https://www.google.cz/search?q=book+fittings&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwju6_OUwZHZAhVBqywKHZZfAeYQ_AUICigB&biw=1120&bih=603#imgrc=Nly5ikVebb6mNM:&spf=1517927656112
Tady si můžeš dohledat haldu těch tvých opaskových kování. To jen proto že jsem ti k smíchu, tak koukni jakej jseš "odborník.
Jo a prosil bych něco z té haldy špatně určených věcí, to jen proto abych se poučil.
A zajímalo by mne, podle čeho soudíš, že se zde na někoho vytahuju. To že si při nějakém tvrzení požádám o analogii mi připadá samozřejmé, obzvláště když konkrétně u tohoto artefaktu na čtvrté fotce mám pocit že vidím uvnitř zbytek dřeva.
Tys něco tvrdil, tak to dokaž, přece nechceš abych si myslel že jseš pohádkář.

Sáááákra to je analogie jako prase!Odkazy z netu sem mohl hodit taky :-D :-D o:-)opasky a knižní taky najdeš,..,,ne jen v obrázkách..Nikdy jsem neřekl,že jsem odborník a tvoje analneboco.,,doufam,že se divaš i do knih. 8-)bež se vydejchat,zahledat..piš co chceš o:-)

Áááá dovolil jsem si klepnout místního bosse přez prsty.
Hele ty kecale tys nebyl schopnej poslat jako analogii ani čárku, jestli jsi si nevšiml, to tys tvrdil že je to opaskové kování, ty bys měl to svoje tvrzení podložit něčím. Ale už nic nehledej, obraz o tobě už jsem si udělal.

6ádné knižní,z té tvé analogie není ani trochu podobné těm opaskovým tady,takže nevím,o co tijde,a

proč si ten tvůj odkaz vkládal..to budeš tvrdit určitě i o ranně novověkém z dámského článkového opasku,že je knižní,..vid??Nejsem boss a přes prsty jsi mi rozhodně nedal,protože tvoje argumentace a odkazy jsou naprosto liché.

https://theses.cz/id/xigewc/99747-855653258.pdf........máš tam nákončí,kování,p=řezky atd atd,..číst,stačí čís.Sbohem,už mě to nebaví.

Teda tak jsem se dlouho nezasmál. To mi jako chceš tvrdit, že ty tuto publikaci vždy při určování čteš, a podle popisu si maluješ tvar? To musíš mít fotografickou maměť a božskou představivost, protože obrázky ti tam jaksi chybí.
Takže pro ty momentálně zaostalé :
https://www.novinky.cz/vase-zpravy/stredocesky-kraj/nymburk/5312-38925-muzeum-kniharstvi-v-rozdalovicich-ukryva-unikatni-poklad.html
Tohleto je minimálně z 90% stejné.
Jestli nepošleš hodně podobnej obrázek tohoto nálezu nafoceného na opasku, tak ani nic nepiš, protože už budeš působit jako velkej tlučhuba.

myslím,že bys měl navštívit očního lékaře,a myslím to naprosto vážně,protože tohle už fakt není možný! :-O 8-)

Ano máš naprostou pravdu, musím jít navštívit očního lékaře, protože stále nevidím ten obrázek, tohoto tebou tvrzeného opaskového nákončí. Nemáš koule přiznat že jsi přestřelil, a proto vše co pošlu, už z principu neuznáváš. Pro mne jseš tlučhuba a bude to jako s tou jitrnicí - bude to opaskové kování, jaké svět neviděl.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben