Nátrubek

Nátrubek,ale nevím na jakou trubku a kam ho cca datovat.
Velikost celková na výšku 70 mm

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Einsätze (3 Meinungen) Zakuj: Einsätze, GATTO: Einsätze, lumberjack: Einsätze

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Nátrubek
Nátrubek
Nátrubek
Nátrubek

Fundumstände

Lokalität:Ústecký kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:20 cm
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
732x,
Kommentare:
13,
Finder:
Dobyvatel Dobyvatel
Fotografiert:
der 11. April 2019,
Eingefügt:
der 11. April 2019

Kommentare

Tak jako s bodama jste velice rychlý. Zařadit jsem si to mohl taky. Já chtěl poradit :,-(

Tak, neuvedl jsi rozměry, to se těžko určuje k jakému žesti patří :-). Můžeme vyloučit tubu, heligon, tenor, baryton, lesní roh. Asi i pozoun. Zbývá trubka, křídlovka, polnice. Dále pak, na nátrubku bývá vyraženo číslo, jinak datace nebude starší 100 let :-)

Tak tady se dávají těžko rozměry .

.....a mladší 30 let.

Vnitřní průměr čela, průměr trubky, délka trubky. Navíc mi přijde že byl upravován/opravován. Tělo trubky by mělo mít mírný konus, ale tady je vidět že je na něm nasazena další trubka. Tak si chlapci v šumpartách upravovali nátrubky když si pořídili nástroj, a nátrubek jim tam nepasoval .-D

Tak datovat ho asi budeš těžko, protože se dělají pořád prakticky stejné. A na jaký nástroj patří asi taky těžko určíš, protože každej má jinak velkou hubu a jinej nátisk a podle toho si vybírá nátrubek jakej mu sedne ;-)

Lumberjack - design se časem mírně mění, jednotka datace je 30 let. :-). Každej má sice hubu jinou, ale průměry se k jednotlivým nástrojům drží. věř mi že nátrubek z tuby ani z barytonu do křídlovky nenarveš. :-D

To tělo konus má a nastavované to není
.

Věřím. Ale kdysi jsem hrával na lesní roh a nátrubek jsem měl z tátovy trubky. Pasoval.
Mám hubu jak havajská služka a ten k lesnímu rohu mi neseděl. Vím že jsme tenkrát sháněli co a kde se dalo. Třeba borlice je proti rohu mrňavá, ale nátrubky pasují.

lumberjack - a kdybys jí měl jak havajský domovník, tak foukáš tubu jako já :-D
Dobyvatel - pokud byl nález mimo cesty v lese či na poli, nejspíše bude z borlice. Pokud je nalezen poblíž cesty, přidej k tomu cokoliv do velikosti křídlovky :-). Jinak na té fotce na podložce je jasně zřetelná hranka, proto soudím že je nastaven/opraven.

Tady se podívej jak má být stopka hladká. http://www.tuba.cz/tuba-cz/eshop/2-1-PRISLUSENSTVI/82-3-Natrubky-na-KRIDLOVKU/5/33471-Vincent-Bach-342-1B-serie-Standard-342http://www.tuba.cz/tuba-cz/eshop/2-1-PRISLUSENSTVI/82-3-Natrubky-na-KRIDLOVKU/5/33471-Vincent-Bach-342-1B-serie-Standard-342

Hrana tam je,ale je to jeden kus. Nalezeno na poli.

Garfilde, tubu bych foukal, kdybych nebyl na lesárně kde byl sbor loveckých rtubačů. K tomu by se asi tuba nehodila :-D

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben