OPA plaketa

Plaketa OPA - Postříbřená plaketa oděvní společnosti Oskar Pick Aussig z Ústí n/Labem. Oskar Pick byl také členem Židovské obce, kde byl i hlavním duchovním. Měl dům na Mírovém náměstí číslo 207 . Narodil se 16.12.1889 . Za 2. světové války mu dům sebrali. Oskar Pick byl nejprve transportován 8.5.1943 transportem číslo 3 ,do Terezína a 29.9.1944 transportem číslo 229 z Terezína do Osvětimi ,kde jeho život končí. Jeho syn se války dožil ale dům otce ani jeho vlastní už zpět od komunistů nedostal a tak emigroval. K čemu plaketa sloužila netuším. Ale jeho artefakty se jménem a firmou se objevují dost často. Viz hodiny na obr. na prodej.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Schlüsselanhänger (2 Meinungen), Abzeichen, Medaillen, Plaketten (1 Meinung), Firmenschilder und Kennzeichnungen (1 Meinung)
Tomislav: Abzeichen, Medaillen, Plaketten, Wladyslav: Schlüsselanhänger, GATTO: Schlüsselanhänger, Franz1983: Firmenschilder und Kennzeichnungen, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

OPA plaketa
OPA plaketa
OPA plaketa

Fundumstände

Lokalität:Středočeský kraj
3 Stimmen
3 Stimmen
angezeigt:
1099x,
Kommentare:
2,
Finder:
Tomislav Tomislav
Fotografiert:
der 15. November 2020,
Eingefügt:
der 15. November 2020

Kommentare

Sloužilo to jako přívěšek na klíče. Součástí toho ještě byla jako podklad kůže na který to drželo právě za ten "háček"

TO Wladyslav to zní rozumně díky T.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben