Opasková nebo postrojová přezka?

Prosím o určení. Kroužek lehce na vrchní a spodní straně zploštělý. Průměr těla kroužku 7 mm, průměr trnu 4 mm. Délka trnu celkově 56 mm, průměr přezky (bez trnu) 50 mm.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Gurtzeug-Schnallen (2 Meinungen), Schnallen (1 Meinung), Schnallen (1 Meinung) nadlacan: Gurtzeug-Schnallen, Herry: Schnallen, jajan: Schnallen, Schonauer: Gurtzeug-Schnallen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Opasková nebo postrojová přezka?
Opasková nebo postrojová přezka?
Opasková nebo postrojová přezka?
Opasková nebo postrojová přezka?
Opasková nebo postrojová přezka?
Opasková nebo postrojová přezka?

Fundumstände

Bodenzustand:Nass
Fundtiefe:20 cm
Verwendeter Detektor:GM4PRO WD
1 Stimme
1 Stimme
angezeigt:
2660x,
Kommentare:
11,
Finder:
GM4PRO GM4PRO Facebook
Fotografiert:
der 16. Februar 2015,
Eingefügt:
der 16. Februar 2015

Kommentare

Středověká spona ;-)

Bronzová postrojová přezka,úplně stejnou našel Kenneth ;-)

Ve všech případech jsou rozměry jiné. Velikostí a průřezem kroužku je té mojí nejbližší (co jsem zatím našel) ta Skudera

nadlacan-tu co máš na mysli,tak ta je hranatá,tady ta je oválná?mě to připadá,jako tu co má kenneth?
šla do chomoutu tipuji ;-)

Kenethova má průměr 3 cm, dle fotek dále odhaduju, že průměr těla toho jeho kroužku bude cca 3 mm? Oproti mé je ta jeho vlastně skoro poloviční.

Ahá,tak to jo ;-),tak to bude ten avar nejspíš ;-)

Já neříkám, že to je avar ;-) Spíše mi nejde na rozum, proč a z jakýho důvodu se zařazují tyhle artefakty pokaždé jinam.

Pro Herry : Na mém odkazu je přezka kruhového tvaru a tato zde také. Netvrdím však že se jedná o stejné přezky přikláním se též vzhledem k velikosti k přezce postrojové.

Pro Herryho : Kruh je rovinný geometrický útvar, omezený kružnicí. Kruh je určen svým středem S a poloměrem r: Je to množina všech bodů roviny, které mají od středu vzdálenost menší nebo rovnou poloměru.
V technickém výkresu je ovál (z latinského ovum, vejce) obrazec sestrojený ze dvou párů oblouků s dvěma různými poloměry. Oblouky různého poloměru se dotýkají v bodě, kde tečny obou těchto oblouků leží na stejné přímce. Každý bod na oválu leží na oblouku s konstantním poloměrem (kratším nebo delším) na rozdíl od elipsy, kde se poloměr neustále mění. ;-)

Avar asi ne, nevím kdo to tam tenkrát řadil. Na oděvní sponu je to moc masivní, jsou známy podobné kruhové opaskové přezky středověké, ale klidně to může být i z těch postrojů - v podstatě až někam do novověku....Tohle s klidným svědomím nebude schopen určit asi nikdo....

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben