Pejsek záchranář

Bylo horké, srpnové dopoledne. Vzduch se na rozlehlém poli tetelil a obloha bez mraků slibovala vysoké teploty až do večera. Terén byl těžký, pole kopcovité a oranice zvlhlá po nočním dešti. Uprostřed toho všeho kráčel nejistou chůzí osamělý lovec pokladů. Po bujaré noci plné karbanu a alkoholu co chvíli zavrávoral, přidřepl a plnými doušky pil z láhve sodovku. Zdálo se, že se brzy svalí a usne, ale vždy vstal a hnán očekáváním pokračoval dál, až jeho silueta zmizela za horizontem...
Odpoledne udeřilo vší silou. Vítr ustal a slunce nemilosrdně pálilo. Z hledačovi tváře stékaly kapky potu a ke stále sílící kocovině se začal přidávat neodbytný pocit hladu. V krabičce s nálezy měl jen pár mincí, zubem času ohlodaných k nepoznání. Bylo načase se odebrat do pohodlí domova. K autu, které z vrcholu pole vypadalo jako dětská hračka, to bylo alespoň půl hodiny. Lovec procedil mezi zuby pár nadávek a nejkratší možnou cestou vyrazil...
Pár metrů od auta, kdy už nesl vypnutý detektor přes rameno jako vlajku státu, který zrovna kapituloval mu božstvo všech hledačů nadělilo přímo pod nohy zoomorfní sošku, držadlo ocílky v podobě pejska. Stav mysli byl okamžitě spláchnut příbojem radosti a pejsek, který zachránil hledače od zklamání zaujal výsostné místo v jeho vitrínce s poklady. Šťastný konec.

Zkrácená verze pro ty, kteří nechtějí číst: Projel jsem tři kila v mariáši, chlastal do půl pátý, v deset jsem šel s obludnou kocovinou hledat a po čtyřech hodinách jsem našel hafana bez detíku:-D

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Schärfgeräte - Feuerstein (1 Meinung) Argill: Schärfgeräte - Feuerstein

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Pejsek záchranář
Pejsek záchranář
Pejsek záchranář
Pejsek záchranář
Pejsek záchranář

Fundumstände

Lokalität:Jihočeský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:0 cm
Verwendeter Detektor:povrchový sběr
15 Stimmen
15 Stimmen
angezeigt:
981x,
Kommentare:
7,
Finder:
Argill Argill
Fotografiert:
der 19. August 2017,
Eingefügt:
der 23. August 2017

Kommentare

pěkný zachovalý kousek!!!Grt :-)

Leonid: Díky draku, jsem si vzpomněl, že do pátý třídy zš jsem měl samý jedničky ze slohu. Tenkrát mě to bavilo, ale dál už to se mnou šlo z kopce :-D.
Jinak ten den jsem se zařekl, že si dám aspoň 2 dny odmašťovnu, ale večer jsem podlehl právě pivíčku. Holt k chalupaření to patří... ;-)

Pěkný nález a velmi vtipná omáčka ;-) :-D

Supr čtení i nález!! :-) :-) ;-)

Óóó, samý legendy! Pánové díky, jsem poctěn! ;-)

:-D :-D :-DPěkně se to čte.A psisko je parádní.A nemám na ně štěstí.Železnejch ocílek hafol a pséka sem musel dostat od kámošky. ;-)

Pobavilo a hezký fotky, díky a ať se daří �

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben