Pilot Luftwaffe

Sobotní úlovek ze zapadlé louky v lese u vesnice, kde je více chalupářů, než stálých obyvatel, u vesnice v sudetech, kde jsou všechny chalupy opravené a komunista nestačil napáchat těměř žádné škody. U vesnice, kde je půda přívětivá k dosud neobjeveným pokladům. /Ještě když leží ptákem dolů :)

První louka vydala akorát pár drobností, kousek přezky, zavažíčko, knoflíček.. ale z mincí jen ty válečné zinkové, tedy pfeniky a koruny. Krejcárky a hellery nikde. Kdyby tak tady byla radši přezka, odznak, nebo něco od vojáka po němcích, když už tu naházely tolik minci s hakenkreutzem, proletí hlavou. Louku jsme prošli skoro celou, drůhá půlka už byla až nezvykle hluchá, navíc do kopce se nechtělo a úlovek se nekonal. Zatím.

Poslední pruh nebo dva jsem nechal bratrovi a přešel na louku o patro výš. První řádek nad hezkou lesní cestou, signál - tuba, signál - další pfenik, signál jak zavařovačka.. okopnu drn, zajedu rýčem do suchý půdy, chci ho otočit a.. zahledl jsem na lopatě ovál.. drn spadl zpátky na rýč. To asi nebyla zavařovačka, ale co teda? Rukou otočím drn a řikám si ale, ale.. koho to sem čerti nesou :) Ostatní už je na fotkách.

Rada na závěr, kterou víme všichni, ale nikdo nedodržujeme. Kopejte i zavařovačky opatrně, tenhle měl štěstí, tím že byl mělce (do 10cm) jsem ho lopatou podjel a jen lehounce škrábnul peříčka.

Tak ať se Vám daří.


wiki:
Letecký pilotní odznak nebo jen Pilotní odznak (německy: Flugzeugführerabzeichen), bylo německé vojenské vyznamenání, které bylo udělováno pilotům Luftwaffe, kteří ukončili základní pilotní výcvik a provedli několik bojových vzletů proti nepříteli, a posádkám válečných vzducholodí. Byl zaveden 14. března 1935 výnosem nejvyššího velitele vojenského letectva Luftwaffe a říšského ministra pro letectví Hermanna Göringa. Dalším výnosem z 26. března 1936 vznikl Letecký odznak pro pilota a pozorovatele (Flugzeugführer- und Beobachterabzeichen). Ten se uděloval vojenským pilotům, kteří ukončili výcvik vojenského pozorovatele. Pokud se tak stalo, museli vyměnit svůj Pilotní odznak za Letecký odznak pro pilota a pozorovatele. Tyto znaky se lišilo pouze v tom, že Letecký odznak pro pilota a pozorovatele měl pozlacený dubovo-vavřínový věnec.

Pilotní odznak vyrábělo vícero německých firem z různých materiálů a v různých velikostech. Vyráběn byl ze zinku, barevného kovu nebo stříbra. Odznak se skládá ze dvou snýtovaných částí – ze stříbrného oválného věnce a z letící orlice, která drží v drápech hákový kříž. Šířka odznaku bez orlice činí přibližně 42 mm a výška 53 mm. Rozpětí křídel orlice je 65 mm a velikost hákového kříže se pohybuje mezi 15 až 16 mm. Věnec o rozměrech 8 mm na šířku a 2,5 mm na tloušťku byl tvořen z poloviny z dubových listů a žaludů a z druhé poloviny z vavřínových listů. Ve spodní části, kde se tyto ornamenty prolínají, je věnec ovázán třemi 2 mm širokými stužkami.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Air Pilot Abzeichen (4 Meinungen) Mikeyh: Air Pilot Abzeichen , Karinn: Air Pilot Abzeichen , Wladyslav: Air Pilot Abzeichen , Hauss: Air Pilot Abzeichen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Pilot Luftwaffe
Pilot Luftwaffe
Pilot Luftwaffe
Pilot Luftwaffe
Pilot Luftwaffe
Pilot Luftwaffe
Pilot Luftwaffe
Pilot Luftwaffe
Pilot Luftwaffe

Fundumstände

Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:orx
29 Stimmen
29 Stimmen
angezeigt:
1008x,
Kommentare:
22,
Finder:
Elfin Elfin
Fotografiert:
der 4. Januar 2010,
Eingefügt:
der 12. Mai

Kommentare

A sakra ten je gratuluji

👍👍👍👍👍

Luxus👍

Ten je👍👍👍

Šupa :-O
Velká gratulace :-)

Vzorný vklad, krásný nález 👍🙂

WoW gratulace!

Jee jej ten je.. Mám rád tyhle zvuky "zavařovaček".. Ten mi ještě chybí.. Gratulace k nálezu a palec

Díky všem :-)

SUPER úlovek :-O
Gratulace

Nádhernej kousek! ...

Koukám výrobce: C. E. JUNCKER BERLIN S W. ...

👍👍😎

To je šleha. Krásný nález, fotky i celý příspěvek.

To jsem rád, že se líbí 🙃

Nádherný nález, gratulace.

Krásný nález, snad se mi taky jednou povede něco podobného.

Ten se povedl, gratulace 💪

👍🏼👍🏼

Ten je fakt pěkný 👍👍☘️ velká gratulace ☘️

Na druhé fotografii orlice mávla křídlem a dělají se pod ním víry. Super povedená fotografie👍

Pěknej fógl i počtení ;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben