Podkovy...sláva

Ahoj všem. S přítelkyní jsme na stará kolena pořídili detektory a místo procházek vyrážíme na lovy artefaktů. Toto je první slušnější nález od května. Nalezeno v hloubce 27cm pod kořeny stromů v lese za Tisem u Blatna. Že je to podkova víme, ale nejsme si jistí z jaké doby. Co jsme zjistili tak zatím odhadujeme 16 století, co myslíte? Děkujeme za názory a rady. Čištěno elektrolyticky v solném roztoku, potom ocet a jemný drátěný kartáč.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Reitsport (3 Meinungen), Das Mittelalter (1 Meinung) Pavuccik: Reitsport, Sacco16: Reitsport, Master2: Reitsport, Emi: Das Mittelalter

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Podkovy...sláva
Podkovy...sláva
Podkovy...sláva

Fundumstände

Lokalität:Plzeňský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:27 cm
Verwendeter Detektor:LP ZERO II 30
3 Stimmen
3 Stimmen
angezeigt:
606x,
Kommentare:
4,
Finder:
Emi Emi
Fotografiert:
der 7. August 2019,
Eingefügt:
der 7. August 2019

Kommentare

;-)pěkná,akorát ten ocet nedoporučuji.soli kyselin začnou pracovat i při vlhkosti vzduchu.tyhle porézní železa si to naberou. ;-)

Neutralizoval jsem to potom v sodné lázni, pořádně opláchl a na 80 stupňů sušil asi 40 min ve staré troubě , kterou mám na tyhle účely... tak snad by to mohlo být v poho?

;-)ty soli se už nevyplaví.smíchej trochu diavy z fermeží,přetři,za hodinku vytři hadrem a aspoň nepůje dovnitř vlhkost.i prokoukne.udělej to u jedné co máš a pak je po měsíci porovnej v jakým sou stavu. ;-)

OK, zkusím to. A dík za radu. ;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben