Pole Skotsko

One penny,druhu mrtvy Eda.

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: Edward VII (1901–1910) – 1 Penny (č. 5299) Edward VII (1901–1910) 1 Penny

Ansichten der Benutzer

Durchschnitt: 30,8 mm
Gebiet der Prägung: Velká Británie (1 Meinung)
Landesherr: Edward VII (1901–1910) (2 Meinungen)
Prägungsjahr: 1910 (1 Meinung)
Nominal: 1 Penny (1 Meinung)
Material: Bronz (Cu+Sn) (1 Meinung)
Nr. der Münze: Edward VII (1901–1910) – 1 Penny (č. 5299) (1 Meinung)
Marthyn: 5299, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

Pole Skotsko
Pole Skotsko

Fundumstände

Bodenzustand:Nass
Fundtiefe:20 cm
Verwendeter Detektor:Garett
1 Stimme
1 Stimme
angezeigt:
897x,
Kommentare:
12,
Finder:
unbekannt
Fotografiert:
der 1. November 2020,
Eingefügt:
der 1. November 2020

Kommentare

no ,ten je parádní :,-( :-P

Určitě by šel nějakou radikálnější metodou vyčistit lépe...Z čeho to může být?

Já v poslední době dávám měďáky do Chelatonu a ten je přes noc většinou ožere až na čistý kov. Potom je pomalu ohřívám na vařiči, aby ztmavly a vypadaly přirozeněji. Někdo může říct podvod...to podvádí každá ženská, když se ráno namaluje a načančá? 8-)

To v obchodě nekoupíš, jedině objednat přes internet a k tomu rovnou ještě čpavkovou vodu která příšerně smrdí...Mě to vyhovuje, protože nemám tolik trpělivosti a nechce se mi čekat měsíce než zabere oliváč a kartáček...

Těch lázní na bázi Chelatonu je víc typů, mrkni nejprve sem na konec textu: https://docplayer.cz/7146900-Jan-bukvic-cisteni-a-konzervace-minci.html. Tento text je dobré si v klidu přečíst celý.
Chelaton III není zrovna nejlevnější chemikálií ale je výborný jak na měď tak na stříbro. Nejlépe bude asi koupit rovnou kilové balení třeba zde: https://www.eshop.mach-chemikalie.cz/chelaton-3-p-a-1000-g-detail. Malá balení se prodraží.
No a ty další chemikálie jako čpavková voda apod už tolik nestojí a dají se objednat třeba tady: https://www.funchem.cz/www-funchem-cz/eshop/0/3/5/669-Cpavkova-voda-1000-ml-technicka.

Hlavně bude potřeba vysvětlit, že se z těch chemikálií nechystaš vyrobit nějakou bombu :-) Čau.

Sežeň si nějakou mističku třeba z plastu a nalej do ní deci (100 ml) vody. Do vody přidej vrchovatou kávovou lžičku Chelatonu 3 a dobře zamíchej. Potom vem čpavkovou vodu a cvrnkni jí tak půl menší kávové lžičky do mističky. Bacha, čpavková voda je žíravina a děsně smrdí. Ať se neublížíš. V mističce dochází k chemické reakci a roztok je vlažný. Dávaj tam vždy mince ze stejného kovu. Nemíchej měďěné se zinkovýma a tak podobně. Roztok po ponoření mincí začne za chvíli pomalu modrat. Klidně můžeš pinzetou čas od času, třeba po půl hodině některou minci vytáhnout, opláchnout vodou a přetřít kartáčkem. Poté ji zase do roztoku vložit. To můžeš několikrát opakovat. Pokud roztok bude časem temně tmavě modrý, je ho potřeba vyměnit a udělat nový. Když mince v tom roztoku necháš přes noc, mincím to neublíží, s mědí nebo stříbrem nereaguje. Roztok rozpouští jen špínu, krusty apod. Pokud mince očistíš až na kov tak ji vytáhni ven. Měděné mince bývají někdy nepřirozeně světlé, ty je pak dobré pomalu zahřát na plotýnce vařiče do té doby, než ztmavnou tak, aby se ti líbily. Nesmíš je ale spálit, musíš být u toho a zavčas je z té plotýnky sporáku sundat pinzetou.

Jodovou vodu taky nemám...Stačí chelaton III a čpavková voda v poměru 3:1. Chelatonu by mělo být 3 x víc než čpavkové vody.

Tak to zkus jen s tím Chelatonem, tím nic nepokazíš. Ale čištění nebude tak účinné jako když k Chelatonu přidáš tu čpavkovou vodu. To se pak dějí věci :-)

Za málo a napiš pak jak to dopadlo. Časem si sežeň i tu čpavkovou vodu, bude to silnější...

Zítra už by to mělo být čistý. Fotky ocistenych kousků můžeš přidat jako doplnění tvých stávajících minci co už tady máš.

Po vytažení z lázně mince opláchni vodou a přelešti třeba starým zubním kartáčkem. U hodně sežraných mincí se může stát, že mají pořád nějaké skvrny. Na ty je moc dobrá měkká guma co se používá na čištění bot nebo kožených bund. Na gumu můžeš i přitlačit, ta minci nepoškrábe. Mají je v obchodech s koženými oděvy a vypadá to nějak takto: https://eshop.geminiplus.cz/collonil-soft-gum

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben