Povedený den

Zdravím všechny,
Už cestou na louku mě přepadával mrzutý pocit z hustého sněžení a klesající teploty, kdy při vystupování z auta teploměr ukazoval jedničku nad nulou. A to máme po půlce dubna. Ale nadrženej na hledání jsem byl, nedávno jsem si pořídil nový detektor a každej asi ví, jaké to je mít doma novej stroj. Hledám něco málo přes rok a musím se přiznat, že do dneška se mi nepodařilo narazit na stříbrnou minci. Nějaké to Ag mám, v jiné formě a tvarech, ale na svou první minci jsem se těšil už zatraceně dlouho.
Asi po dvou a půl hodině jsem byl už pěkně promrzlý a začal uvažovat o návratu domů. Pípnul mi signál 33-34 a já po chvilce téměř nevěřícně zíral na svou první Ag minci, 10 Kreuzer FJI 1869. Do těla se nahrnulo teplo a já začal obvolávat a psát zprávy...Fotku po výkopu jsem udělat zapomněl. Domů se mi už nechtělo a pln nové energie hledal dál..Za necelou hodinu silný signál 80 a po vyvracení drnu se na mě hned vykutálelo tohle, o více jak sto let starší...Fantastickej pocit, kterej je ve mě ještě pořád teď, druhý den. Mince obě krásné, napoprvé a hned dvě za jednu hledačku je jako sen.
S úsměvem na tváři jsem se vrátil domů, kde mi hned manželka podala dopis od mého šéfa, ve kterém, jak jsem se později podíval, stálo potvrzení o kladném vyřízení mé žádosti o zvýšení platu. :)
Prostě povedený den, ať se daří i vám!

Angaben über die Münze

Identifizierte Münze: Marie Terezie (1740–1780) – 10 Kreuzer (10 Krejcar) (č. 820) Marie Terezie (1740–1780) 10 Kreuzer (10 Krejcar)

Ansichten der Benutzer

Durchschnitt: 24,9 mm
Gebiet der Prägung:
Landesherr: Marie Terezie (1740–1780) (1 Meinung)
Prägungsjahr:
Nominal: 10 Kreuzer (10 Krejcar) (1 Meinung)
Material:
Nr. der Münze: Marie Terezie (1740–1780) – 10 Kreuzer (10 Krejcar) (č. 820) (1 Meinung) Egerlander: 820

Melden Sie sich an und helfen Sie, diese Münze zu bestimmen.

Fotografie

Povedený den
Povedený den
Povedený den

Fundumstände

Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:10 cm
Verwendeter Detektor:Anfibio multi
8 Stimmen
8 Stimmen
angezeigt:
600x,
Kommentare:
4,
Finder:
Egerlander Egerlander
Fotografiert:
der 16. April 2021,
Eingefügt:
der 17. April 2021

Kommentare

Moc pěkné. Grt. :-O

Fešanda👍

Gratulace super kop :-)

moc povedeny den a velka gratulace :-) ;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben