Pozor hraniční pásmo

Byl jsem si vyčistit na týden hlavu v divočině na Šumavě. Zadařila se tahle cedule památka na dobu,kdy hranice byla zadrátovaná a železná opona byla realitou. Během výkonu služby v letech 1948–1989 zemřelo celkem 654 pohraničníků, z toho většina nehodou, v některých případech i sebevraždou. Při přestřelce s uprchlíky zemřelo 10 z nich.Civilistů bylo zabito 450. Zajímá mě tato doba a cedule mě potěšila půjde na strom na chalupě:-)
Dnes v době uprchlické krize si říkám ,že by zas zadrátovat hranici nebylo marné ,ale hlídat jen narušitele zvenčí a neopakovat perzekuci našich lidí,kteří se chtěli podívat do ciziny .Jinak na Šumavě je nádherně máme krásnou zem. Kterou si musíme hlídat a opatrovat pro naše děti.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Neues Zeitalter (1 Meinung), Tschechoslowakische Armee (1 Meinung), Grenzschutz (1 Meinung)
Varg: Tschechoslowakische Armee, lukegoss: Neues Zeitalter, Kaju: Grenzschutz, Stimme des Admins (?)

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Pozor hraniční pásmo
Pozor hraniční pásmo
Pozor hraniční pásmo
Pozor hraniční pásmo
Pozor hraniční pásmo
Pozor hraniční pásmo
Pozor hraniční pásmo
Pozor hraniční pásmo

Fundumstände

Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:4 cm
17 Stimmen
17 Stimmen
angezeigt:
2994x,
Kommentare:
32,
Finder:
unbekannt
Fotografiert:
der 25. Oktober 2016,
Eingefügt:
der 31. Oktober 2016

Kommentare

Myslíš naší menšinu?

Dobrý příspěvek a souhlasím s ochranou našich hranic.Ta situace není dobrá a bude hůř.
Já nějaký čas na Šumavě sloužil. Kousek od Železné Rudy.Nádherný kousek naší zemičky. ;-)

S tou ochranou hranic to Slovane myslíš dovnitř nebo ven? ;-)

Jinak krásná příroda a super fotky.

GM4PRO - no schválně, typni si ? ;-)
A nebylo by marné mít na čáře kromě ohrazení, nějaké jednotky Chodů s vlčákama. Oni mají ti obohacovači panickou hrůzu ze psího kousnutí. Nedostanou se pak do ráje. Prý ! ;-)

Prasátka taky pěkně koušou , takže dvě mouchy jednou ranou 8-)

Prase na ochranu jako psa nevycvičíš. Jatka by odevzdávala prasečí vnitřnosti a ty pak proti nim přes plot vrhat nějakýma katapultama. ;-) :-)

Pokud jste tam někdo sloužil,tak se mrkněte sem.+kompletní historie hranichttp://www.vojensko.cz/

Také přečtěte .-------http://www.moskyt.net/kral-sumavy-jeho-kanal-54

moje řeč.... Slatiny jsou krásný, ještě jsem tam bohužel nebyl, ale mám v plánu..:)

No, ono se to, Slovane, má trochu jinak. V zájmu některých veřejně známých lidí je jaksi neprodyšně oplotit naši krásnou a dosud svobodnou zem. Ale skutečná příčina se skrývá jinde, nikoli v "černé lavině", jak tu o něco výše jeden inteligentně poznamenal, ale v touze po absolutní moci. A to, věř mi, Slovane, už fakt není prdel.

GM4PRO - A Ty mi zase věř, že také o tom něco vím. Nesleduji pouze naše média a mám svůj názor. Musím s Tebou souhlasit. Fakt to není a nebude žádná prdel. A ke všemu, což je hodně smutné, je náš národ rozdělen. A to je také součástí plánu :,-(

Skeletor: Já se o tom bavit nezačal :-) Začni u sebe.

Nález a příspěvek je hraniční pásmo. Myslím si, že o tomto tématu je v této době nutné bavit se vždy a všude. Je to totiž pro nás bytostně důležité. Spousta lidí si ještě ani nedokáže představit tu hrozbu a naivně si myslí, že se nás to netýká. Tací budou asi hodně překvapeni. Pak jsou další, kteří tuší o co jde, ale nechtějí se o tom bavit. Někteří si ten svůj strach zase nedokáží přiznat. Tím nemyslím Tebe skeletore. ;-) Ty se prostě jenom nechceš tady bavit o politice. Já to chápu.
A nechat všechno na stávajících zákonodárcích je hodně krátkozraké :-(

Palec pro Slovana.... Je nutné chránit současnou hranici dokud ještě existuje.., i když jen Na mapě a pomyslně..... Nemusí to slouho trvat a o hranice přijdem.... I kdyby se měly obsadit řopíky na hranicích, bude to lepší demonstrace ochrany hranic, než nic za současný situace.... :,-(

Hranice se vůbec rušit neměly,a tedˇ je obnovovat je stejně už pozdě.A souhlas s Těma,že to tady nedopadne dobře.Už Einstein říkal-nevím čím se bude bojovat ve 3 tí válce,ale ve 4 té to bude znovu klacky.A bohužel svět k tomu spěje. :,-( :,-( :,-(

Jestli vám to pánové nedošlo - naše hranice jsou teď u moře. Jsme součástí EU a tuto její (naší) hranici je třeba chránit, před jakoukoli hrozbou. Mimo jiné např. z Ruska, Číny. Tam vidím reálné nebezpečí. Dnes. A nejen já. Vizte např. výroční zprávy BIS a jiných bezpečnostních služeb i z okolních zemí za poslední 3 roky. Jinak budovat hranici uvnitř hranice je zela mylná představa ochrany - leckomu tady jde totiž pouze o jedno: Odtržení od EU, odchod z NATO, abychom se mohli opět bratřit se "slovanským" Ruskem. Díky, nechci.

No a ty řeči o tom, kam svět spěje a že se hranice neměly rušit: Historicky jsme se nikdy neměli lépe. A přesto se mnozí vymezují vůči EU, ze které doslova žijeme (3/4 exportu jde do EU) a NATO, které nás právě před mocnostmi Číny a Ruska (export 1 %) chrání zavazující smlouvou v případě napadení. Takže když si na nás vyksočí Čína, ostatní státy v rámci NATO nám pomohou. Nevím, kde žijete vy, ale já v krásném, dosud svobodné, byť postupně stále více utahované demokratické zemi, ve které chci žít svobodně i nadále. Uzavřením hranic nejenže skončí svoboda, ale i blahobyt, možnosti, které tu každý z nás máme neomezené. Pokud vás zajímá, jak se nám bude žít, až skutečně dojde k průseru, který nás reálně čeká, pokud nezměníme kormidlo - tedy prezidenta a různé dřívější komunistické špičky v dnešní vrcholné politice, zajeďte si do Ruska, abyste se na to měli čas psychicky připravit.

Vím, že sem tyhle diskuze nepatří. Ale pokud nebyla tahle diskuze smazána v jejím počátku, považuji za správné se k ní vyjádřit také.

GMPRO... Já ti nevím, ale před Mnichovem jsme taky měli spojence pokud vím..... Takže na NATO bych nespoléhal.... Vůči těmto svazkům začinám být skeptický..... Nebo jsem jen podlehl té " nesprávné " propagandě,...Taky možnost.....

Peters1: Ohlížet se na historii před 80 lety s tím, že nás někdo zradil a proto dneska nebudu věřit spojencům, je tragický nesmysl. Za těch 80 let nikdy nedošlo k tomu, že by NATO nechalo některou svou členskou zem ve štychu nebo napospas nějaké jiné mocnosti.

A Mnichov? Ten byl výsledkem mnoha proměnných - pro nás z toho vyplynula samozřejmě zrada. Uvědom si ale, tehdy došlo k neskutečnému: Nechali jsme Henleina propagandou zmagořit Sudety a přesvědčit okolní svět. Tehdy se strašilo tím, že Češi utiskují české Němce, proto se žádá odtržení Sudet a připojení k Německu, které se o ně postará (asi jako se dnes stará Putin o své rusky hovořící lidi na Krymu a Donbasu) a navíc tu byla hra mnoha mocností, která nakonec po Mnichovu nedopadla dobře pro nikoho. To vše pak vedlo k Mnichovu.

Z toho myslím, plyne historické poučení k současnosti. Navíc NATO je dnes jedinou zárukou bezpečnosti pro tak malý pidi státeček jako je ČR (největší armádní celek vůbec, jehož jsme součástí). Bez spojenectví jsme prostě v háji. TO je snad jasný každýmu. A co se týče propagandy, ta dnešní se dá skvěle k té předmnichovské přirovnat. Akorát namísto židy, českou nadvládou a tyranií, se dnešní obyvatelstvo straší uprchlíkama, Amerikou, NATO a EU. Se stejným cílem a stejnými metodami, jako tehdy. Tj. - odtrhnout nás od spojenců, abychom byli snadným soustem pro Rusko. Akorát je to o mnoho snazší, protože lidi většinou neumějí s informacemi pracovat.

Přesvědčovat svým názorem nikoho nehodlám. Jediné, co vždy doporučuji, je začít aktivně hledat zdroje informací a věřit jen tomu, co lze ověřit. Je to můj pohled na svět - nejen očima novináře. Díky své práci si umím zdroje informací v médiích ověřovat. Tím si mohu činit úsudek na základě faktů, nikoli emocí a domněnek. Doporučuji stejný postup všem.

GM4PRO - tak tohle už ani nebudu komentovat. Je to zbytečné. Jsi novinář ? Hm, tak to určitě máš přehled. Ohlížet se na historii před 80 lety, na zradu spojenců je podle tebe tragický nesmysl. Ono už dnešní Rusko také není to co býval SSSR. Čím tě ohrožuje Putin a Čína, Rusko nenávidíš a toztahující vražedný islám v Evropě ti nevadí ? Jsi novinář, tak si někde najdi statistiku, kolik zemí v rámci pomoci napadli " spojenci " a NATO od skončení války. Kdo rozvrátil střední východ a africké země ? Výsledek máme nyní možnost vidět v přímém přenosu. Kolik zemí napadlo Rusko ? Jsi novinář, pracuješ s informacemi ? Tak se vyjadřuj objektivně. Nedivím se, že ta dnešní média jsou, jaká jsou. Doporučuješ nám, abychom se jeli podívat do Ruska, ty se zase zajeď podívat do Francie, Belgie a Německa do islámských čtvrtí ! A pak srovnávej. Docela by mne zajímalo, kolik je ti let ? A co se týče Zemana ? Byl demokraticky zvolen většinou národa. Vy, kteří nedokážete spolknout prohru knížete umíte do něj jenom kopat. Máte možnost to změnit a výběr je velký ( Horáček, Dientsbír apod. ) Víc už k tobě už ani nemám. Můj názor a jako novinář víš, že mám na něj právo.

Slovane, proč to tedy komentuješ, když je to zbytečné? :-) Dále - necharakterizuj mě, nevkládej mi slova, která jsem neřekl, nenapsal. Jednak jsem neřekl, že nenávidím Rusko nebo že mi nevadí "roztahující se vražedný islám". Vadí mi jakákoli agrese, je mi jedno, zda je agresivní Rus, muslim, američan nebo cikán. Proti jakékoli agresi ale braňme hranice toho, čeho jsme součástí. Tedy hranice EU. To je jako by si Morava řekla, že s rozhodnutími z Prahy nesouhlasí a udělala si vlastní pravidla, hranice a ploty :-) Neblázni. Co se týče Ruska - mám odtamtud pár přátel a nemám s lidmi problém. Ten mám pouze s vládou Ruska. A ano, její nesvobodu a diktaturu tu nechci. Ta je tam totiž dnes na úrovni z dob normalizace. A pomaličku se to začíná uplatňovat i u nás.

To, že USA jsou mocností, která pro mě osobně rozhodně nemá čistý štít, je fakt. Nejsem amerikanofil. Ale ani rusofob. Jak říkám, jsem člověk, který zvažuje negativa a pozitiva a když porovnám naší západní kulturu, demokracii a možnosti, které z toho plynu s tou ruskou, nejde volit jinak :-) Pokud nejsi tedy zarytý komunista, který se chce té diktatury aktivně účastnit.

Neměl jsem ani problém s demokratickou volbou prezidenta a rozhodnutí národa jsem respektoval. Rozhodně jsem se nehroutil z prohry Schwarzenberga :-) Repsektoval jsem volbu, ale ve chvíli, kdy nám začal tenhle demokraticky volený prezident z vůle lidu dělat ostudu, napadat základy morálky, demokracie a naší státnosti, pak ano, tehdy jsem se začal vymezovat vůči těm zhovadilostem z Hradu. A je mi jedno, kdo tam sedí. Kdyby tohle dělal Schwarzenberg, vymezím se proti tomu taky. Tím ale nekopu do nikoho. Používáš divná slova, která jsem neřekl a řadíš mě do škatulky, ačkoli mě vůbec neznáš.

Ohrožení ze strany Ruska je jasné úplně všem, kteří mají alespoň trochu rozumu a orientují se v dnešním dění. Já Ti neupírám právo na Tvůj názor, to je Tvá věc. Ovšem nečekej, že budu souhlasit s tím, co tu prezentuješ. I já mám totiž právo na svůj názor.

Jo a ohledně věku, který pro mě nehraje roli neb může být velmi moudrý člověk ve dvaceti a totální blbec v šedesáti, mně je 35. Mám dvě děti. Co by tě ještě zajímalo? :-)

Úplně mi to stačí. Do další diskuze se už pouštět nebudu.

:-D

o:-)

Neznám případ že by nějaká cizí armáda kohokoliv chránila.A že máme hranice u moře?Ta neexistuje.Když půjdu bez dokladů před barák k popelnicím a policajt nebude mít svůj den,tak strávím 24 hodin v cele(z nadsázkou)A po Evropě se producírují dva mega individuí bez jakékoliv možnosti zjistit co sou zač. o:-) o:-) o:-) To opravdu není hranice.Hranice je jasně vymezený prostor kde se oděluje jedno od druhého.A Nato vyváží demokraciji všude možně už přes 60 let a zatím ji nike nemají. o:-) o:-) o:-)

Přesně tak Kvašáku...Moje řeč... Pravidla evidentne jen pro nekoho;-)

Kvasáku: NATO není cizí armáda. Jsme její součástí s výhodami a povinnostmi z toho pramenícími. Pokud máš na mysli Rusko, které "chrání" zájmy rusky mluvících občanů na Krymu a Ukrajině, pak jsi taky na omylu, neb právě to Putin činí. Co se týče dalších Tvých vět - opět zcela mimo. Jednak se tu nepotulují dvě mega lidí bez dokladů, doplň si ověřené stats, jednak NATO nikam demokracii nevyváží, pleteš si to s USA: nato je pakt tvořený osmadvaceti státy, včetně nás. Jakákoli operace musí být schválena VŠEMI členskými státy. I námi. Než něco vypustíš, nastuduj si.

Gm4.,To co píšeš Ty, je sice hezounká teorie, toho jak by to mělo být, nóbrž praxe ve světě je evidentně uplně jiná, Kvašák se spletl, né 2mega, ale mnohem víc.... Nehledě na agenturu Frontex, která se naprosto míjí účinkem..... Totiž humanita je super, do tý doby než na ni všichni dojedeme.......... 8-)

Začínám se totiž bát, že nám do Evropy ty saracény posílá sám Putin............ Ale pořád je mi bližší pravoslaví, než islám..... ;-)

Když daruji zásnubní prsten a svatba se nekoná,Tak mi musí být tento prsten vrácen.GM4PRO podívej se někdy na historii Krymu.A hlavně nepleť si Rusko se Sovětským svazem.A je celkem zvláštní že do Ruska každý týden utiká z Ukrajiny přes 50 000 Ukrajinců né etnických Rusů.

Kvasaku, to si děláš už ale prdel ne? :-) 50K Ukrajinců týdně? Takže za poslední 2 roky emigrovala celá Ukrajina do Ruska? :-D :-O Tady ztrácí smysl jakákoli diskuze.

Nedělám.Ukrajinu takhle opouští obrovské množství lidí.V podstatě se to blíží až hladomoru.A Jaroš hned po majdanu prohlásil že chce zem dostat na 20 000 000 obyvatel že to majitelům Ukrajiny bude stačit.A jestli sleduješ jen naše média tak tam se nemluví o ničem.Tam se mlátí prázdná sláma.Do Jara je předpoklad že se do Ruska stáhne až 8 000 000.Když jim Rus dá zbraně tak se za rok vrátí na Ukrajinu a nakopou Fašisty do prdele.A hlavně Ukrajinci sou větší Rusové než Rusové.Myšleno geneticky a územě.Najdi si jak Ukrajina vznikla a kdo ji vytvořil a skus přemýšlet.Když zjstíš nová fakta musím změnit názor.I já.Záleží na množství informací.Ono se to dnes nehodí do krámu.Pokud by Rusko chtělo tak Ukrajinu ovládne za 12 hodin.Drobná informace.Podívej se kde je Ukrajinské zlato Včetně Skytského pokladu.Který má kulturní význam pro dalších 10 okolních států.A taky co za něj bylo pořízeno.Hledej studuj informuj se Nevěř první zprávě.Viz kauza synovec Herman.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben