Přezka

Ale jaká? Vojenská nebo civilní? Nález luční z loňského roku, doposud máčen v olivovém oleji. Rozměry 43 mm x 25 mm, hmotnost 6,69 gramů. Děkuji předem za jakékoliv informace. Omluvte prosím absenci nálezových fotografií, vkládám foto nálezového stavu. Ať Vám to pípá.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Schuh und Kleidung (2 Meinungen), Frankreich (1 Meinung), Schnallen (1 Meinung), Clips für Kleidung (1 Meinung), Schnallen - zivil (1 Meinung) Greeny97: Schuh und Kleidung, zizka: Schuh und Kleidung, Accipiter: Schnallen - zivil, Spendlik: Clips für Kleidung, Kaparaso: Frankreich, Scarmasax: Schnallen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Přezka
Přezka
Přezka
Přezka
Přezka
Přezka
Přezka

Fundumstände

Lokalität:Jihomoravský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:15 cm
Verwendeter Detektor:Equinox 800
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
970x,
Kommentare:
7,
Finder:
Scarmasax Scarmasax
Fotografiert:
der 3. November 2019,
Eingefügt:
der 29. März 2020

Kommentare

Za mě Nákrčníková spona. Vojenská. Napoleonské války.. Ber to ale jen jako nápovědu k bádání. ;-)nejsem odborník. 8-)

Dnes jsem procházel katalog od shora dolů a ty nákrčníkové z doby napoleonské vypadají trochu jinak. Tvarově jsou podobné. Díky za názor :-)

https://sites.google.com/site/bouclessdor/boucles-deux-pieces

Mám stejnou, nalezenou kdysi u Znojma. Nákrčníková nebude, protože ta by měla na připnutí knoflíky a ne kotvičky. Teorie kolegy, ale celkem sedí pokud se podíváme jak vypadají nákrčníkové přezky obecně. I když ta přezka by velikostí a subtilností materiálu na nákrčník pasovala, bude to nejspíš z nějakého stahovacího pásku na vestě či kalhotách. Podařilo se mi vypárat, že stejné kusy byly nalezeny v Rusku, takže jednotící prvek je, nejpravděpodobněji, francouzská armáda.

Kolegové děkuji za informace. Takže límcová přezka v bronzu. Škoda jen té jedné upadené části, byla by komplet.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben