Prosba o určení mince

Dobrý den ahoj, chtěl jsem pomoci s určením mince, kterou už mám dlouho doma. Našel jsem jí zhruba před šesti lety na rubu je nazev tehdejšího panovníka. Jméno FRIDRICH AUGUST KOENIG VON SACHSEN průměr této myslím si pamětní mince má 4cm. Jestli někdo pozná o co jde napište prosím díky KosnariK.

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Medaillen (1 Meinung) draggo: Medaillen

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Prosba o určení mince
Prosba o určení mince

Fundumstände

Lokalität:Karlovarský kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:20 cm
Verwendeter Detektor:Rutus proxima
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
1031x,
Kommentare:
6,
Finder:
kosnarik kosnarik
Fotografiert:
der 5. September 2010,
Eingefügt:
der 11. September 2018

Kommentare

Spíš než mince ( není tak nominál ) to je medaile...

ok díky za odpověd SirMaiku ;-)

Jediné co se mi k tomu podařilo dohledat je to, že na jedné straně by měl být vyobrazen a ztvárněn natuty náhrobek Sv. Jana Nepomuckého umístěný v chóru Katedrály sv. Víta na Pražském hradě.

Náhrobek je popisován např. takto - Stříbrný náhrobek sv. Jana Nepomuckého je umístěn v chóru Katedrály sv. Víta na Pražském hradě. Náhrobek s oltářem (1736) vznikl podle návrhu rakouského architekta Jana Fischera z Erlachu, (model vytvořil A. Corradini). Náhrobek vyhotovil vídeňský zlatník Josef Würth.

Zobrazení na svátostce odpovídá tomu, co lze v reálu popsat následovně: Světec klečí na víku rakve, kterou nesou dva andělé. Andílek ukazuje relikvii jeho jazyka. Stříbrné vázy a alegorie Síly, Moudrosti, Mlčenlivosti a Spravedlnosti provedl pražský zlatník Josef Seitz (1746). Baldachýn nesený anděly věnovala Marie Terezie (1771).

Text výše jsem převzal zde (na konci!) - https://docplayer.cz/16923075-Co-jsem-to-vlastne-nasel-zrod-jedne-legendy-a-jeji-obraz-na-svatostkach-skaj.html

Jestli měl co dočinění Friedrich August, král saský, se Svatým Janem Nepomuckým to nevím! :-/

https://picclick.de/LANZ-Medaille-Tschechien-1829-Prag-Johannis-Nepomuk-100-302727323484.html

Jedinou spojitost Friedricha Augusta s Janem Nepomuckým, vidím v tom, že celým jménem se Friedich August, jmenoval Friedrich August I. Joseph Maria Anton Johann Nepomuk Aloys Xaver. Tak proto možná i oba motivy na té tvé "medaili". ?!?!?!?

Cobasico, chtěl bych ti moc poděkovat. Super informace, které k té medaili sedí, ještě že jsou lidé jako ty které ví kde informace čerpat. Já bych je rozhodně nikdy nezjistil, ještě jednou díky kosnarik. :-) :-) :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben