Prsten, stáří?

Prsten si troufám tvrdit že stříbrnej i když nemá punc (nebo je setřelej?). Stříbro odhaduju dle absence koroze po vytažení ze země a "začernání".
Dokázal by někdo zadatovat? Nebo je to pouťovka?

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: 2. Silber Ringe (5 Meinungen) : 2. Silber Ringe, mira.now: 2. Silber Ringe, : 2. Silber Ringe, jones555: 2. Silber Ringe, jajan: 2. Silber Ringe

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Prsten, stáří?
Prsten, stáří?

Fundumstände

Fundtiefe:10 cm
2 Stimmen
2 Stimmen
angezeigt:
1089x,
Kommentare:
5,
Finder:
unbekannt
Fotografiert:
der 4. August 2013,
Eingefügt:
der 4. August 2013

Kommentare

Těžko datovat, pokud nemá punc a s přihlédnutím k provedení 17.-18.století, ornament znázorňuje stuhu, tyto prsteny byly používány často jako zásnubní.

Nemáš zač, ale jak říkám stoprocentní to není, podobné se dělají i v dnešní době, absence puncu je ale dost podstatná a celkově se tváří jinak než ty novodobé. Mrkni jestli se tam punc nebo nějaká značka nenajde, i ošoupaný náznak, třeba upřesníme datování, značky jsou známé už na středověkých prstenech.

ÁÁÁ KOUKÁM ZE SEM POSÍLÁŠ, A NA DW CHODÍŠ JEN URÁŽET. NIC VE ZLÉM . NEBER SI TO TAK, UŽ JSEM TO STRÁVIL. PRSTEN PĚKNEJ, POUŤOVKA TO NEBUDE, ;-) ;-) ;-)

Já mám stejný prsten v provedení z arsenbronzu. Datace 1600-1800 :-)

já zatím jen samé mosazné ošklivky a jeden s červeným křížem takto hezoučkej ještě snad někde čeká je krásnej :-O

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben