Řád vlastenecké války 2.stupeň

Dnes hodinka v lese před odpolední šichtou.🙂

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Patriotische Kriegsreihe (3 Meinungen) Motopetak: Patriotische Kriegsreihe, TienYtong: Patriotische Kriegsreihe, Wladyslav: Patriotische Kriegsreihe

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Řád vlastenecké války 2.stupeň
Řád vlastenecké války 2.stupeň

Fundumstände

Lokalität:Liberecký kraj
Bodenzustand:Trocken
Fundtiefe:15 cm
21 Stimmen
21 Stimmen
angezeigt:
1561x,
Kommentare:
28,
Finder:
Kralix Kralix
Fotografiert:
der 22. September 2023,
Eingefügt:
der 22. September 2023

Kommentare

Ty se máš! :-D ;-) :-O ...

Konečně pořádný nález měsíce. Gratuluji
Bude to asi boj s tou nedávnou padesátkou....

Jen škoda že není nálezovka...

Zavidim, nevim cim to je, mozna ze jen nemam zadny nalez z rude armady ve sbirce, ale zacinam mit pro tuhle problematiku slabost. Gratuluji.

Nic vzácného. Pochybuju, že to bylo v zemi.

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/%C5%98%C3%A1d_vlasteneck%C3%A9_v%C3%A1lky

no vzhledem k tvým špičkovým nálezům co máš odprezentováno tvojí poznámku asi chápu....a proč by to jako nebylo v zemi???Dík za vysvětlení

Tak to jsem napnuty, snad to je jen ironie.

Parádní nález 👍 gratulace veliká 💪✌️💪 ještě jsem nenašel.

@Wladyslav: cca před rokem a něco jsem luxoval jednu lesní lokalitu, kde prokazatelně byla utábořena okupační armáda v r. 1968 a vše co bylo v zemi, bylo v 5 cm = hrabanka a stav artefaktů nebyl nic moc.
Když vezmu za bernou minci, že poslední ruský voják odtáhl cca v r. 1990 +, tak by to bylo cca 30 let v zemi. A beru v potaz i kyselé deště z návětrných chemiček.
Jo můžu se mýlit, též nedělám vždy nálezovku, ale v tomto případě bych ji udělal.

@Kralix: Gratulace k nálezu. Nic proti tobě, ale paleček nedám.

Pěkný metál...
Ale proč rusák slaví jen konec vlastenecké války a ne konec světové? Protože vlastenecká je až od té doby kdy ho napadl bývalý spojenec, se kterým zaútočili na Polsko a tím rozpoutali tu světovou? 🤔
Objasní mi to nějaký znalec, válkař?

Jacku takhle to brát nemůžeš. Já našel nějaké věci z WW2 a jsou jak nové a pak další co jsou na odpis. Je to prostě o stavu půdy atd to víš ✌️☘️

Zdravím jsou tu nějaké pochybností o nálezů v zemi můžu jenom říct, že je to 100% ze země. Bohužel jsem vyrazil jen na rychlo protože mě svrbilo😃 a nedával jsem hledání takovou váhu proto žádné fotky z terénu.
Ale jako svědky mám dva dřevorubce z toho jeden mi ukázal na mapě dokonce místo možného sudeťáku ( prý si z jednoho remizku mezi vesnicemi odvezl z boku úvozove cesty hlínu na zahradu a doma v ní jeho děti našli 2 stříbrné říšské marky) tak uvidíme zitra co je na tom pravdy🙂😉

Pojem -vlastenecká válka- (užívaný v ruské historiografii) má svůj předobraz ve francouzsko-ruské válce 1812 (Napoleonův vpád na území Ruského impéria). Tudíž zde byl využit s upraveným názvem (sovětskou propagandou) ve formě zjevné reminiscence.
Příčiny vedoucí k rozpoutání 2.sv.v. jsou poměrně složitější spletenec mnoha různých faktorů a událostí, shrnuto např. zde : https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99%C3%AD%C4%8Diny_druh%C3%A9_sv%C4%9Btov%C3%A9_v%C3%A1lky

Super nalez . Gratulace 8-) 8-) ;-)

Tien příteli jak píšeš Příčiny vedoucí k rozpoutání 2.sv.v. jsou poměrně složitější...jen bych ještě dodal že se hodně lišej od toho co je nám dnes podsouváno jako fakta.

Tak tohle je pecka!
Bohužel nálezy tohoto ražení tady ocení jen velmi úzký okruh lidí.
Gratuluju a tak nějak i závidim :-)

Je vidět,že historické bádání se aktuálně a tendenčně nesmírně posouvá.
Už před pár lety jsem dočetl,že slavná bitva u Prochorovky způsobila na německé straně ztrátu pouhých několika tanků (někde se našly fotografie,které ovšem nezohledňovaly chronologický zábor/držbu daného území stále němci),tudíž na nich logicky nemohla být jimi odtažená použitelná/opravitelná technika.
Třeba se taky jednou dočteme,že jsme ww2 naší mobilizací nebou horečnou stavbou betonové hranice, vlastně vyprovokovali my.

no..já už radši nic psát nebudu nebo zase budu míti na 10 dní tu výsadu... se nemoci přihlásit jako posledně ;-) :-D :-D

Zajímavá diskuse 👍✌️☘️ válka je mrška. A je jedno na které straně stojíš. Můj osobní názor ☝️👍☘️

Fajn, vše v pohodě, tak ať najdeš ty říšské ag kolečka. :-)

Pro Sira Majka.Ono se furt píše dělení Polska,což je hrozně zvláštní v tom,že Rusko zabralo Kijev :-D :-Da kijevskou rus.Rusko se jen vrátilo na hranice ,před první světovou válkou.A dnešní postsovětské státy jsou dodnes na této hranici údajného zabrání Polska a nikdo se nad tím nepozastavuje.

Míro počkej ty to schytáš :-D ono kdyby Poláci v tom roce předtím nehodili vidle do smlouvy... Ale to je jedno bojím se že na mě vyrukuje El mara s pobočníkem Pilotkem a půjdu zase do arestu za špatný názor/výklad na danou situaci tenkrát. ;-)

A ještě jedna malá noticka,poláci se chystali zabrat slezko a hitler je jen předběhl.pak to skoušeli v padesátejch letech znova,o tom se moc vůbec nemluví,že sme stáli tank proti tanku,akorát že jim to zatrhl stalin ,když nechal popravit houf polskejch generálů.

Nález zajímavý, diskuse neméně.... ;-)

Na rubové straně je vidět šestimístné číslo - pokud není telefonní, jde o číslo pořadové??? Lze se dopátrat, kdo konkrétní byl vyznamenáním obdařen??

nález velice kvalitní, todle ocení jen pár lidí, bo většině rudá hvězda smrdí
- a dohledat se to dá, v sekci je kus, u kterého se to podařilo

Děkuji za odpověď, mistře ;-)

Paráda. Mám po padlém sovětském vojáku, pohřbeném v Černčicích.

Rimmerovi umřel táta. Já radši kuře

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben