Sekyrka malá

dnešní sekyrka z lesa ,malá i s klínkem .....

Kategorie des Artefaktes

Identifizierte Kategorie:
Ansichten der Benutzer: Äxte für handwerkliche Zwecke (3 Meinungen), Achsen (1 Meinung) medis: Achsen , Kapsa: Äxte für handwerkliche Zwecke, : Äxte für handwerkliche Zwecke, poustevnik48: Äxte für handwerkliche Zwecke

Melden Sie sich an und helfen Sie, diesen Fund zu bestimmen.

Fotografie

Sekyrka malá
Sekyrka malá
Sekyrka malá
Sekyrka malá
Sekyrka malá
Sekyrka malá
Sekyrka malá
Sekyrka malá

Fundumstände

Lokalität:Plzeňský kraj
Bodenzustand:Feucht
Fundtiefe:5 cm
Verwendeter Detektor:Minelab X-TERRA705 ,Sonda MARS MD Goliaf 2F Minelab X-Terra, pointer Nokta
14 Stimmen
14 Stimmen
angezeigt:
1165x,
Kommentare:
13,
Finder:
nikamov nikamov
Fotografiert:
der 27. Februar 2019,
Eingefügt:
der 27. Februar 2019

Kommentare

Parádní a očista taky :-)

Pěkná jak si ji vyčistil tak rychle? :-)

hodinu elýzou a doladit kartáčem ve vrtačce .....

Pěkný štíhle.

;-)malá,ale šikovná :-)

díky chlapi ;-)

;-) Suprovácká.. jen otázečka ohledně čištění. Stačí lýza ? Co vím, tak v laboratořích nechávají kovové artefakty i 2 měsíce v destilce na odstranění chloridů. Jaký máte názor?

Zaba tak až takový odborník na čištění nejsem. Většinou to takhle vyčistím a zakonzervuju podle Míry Kvašáka a myslím že je to dobrý.... :-)

;-) Jasné, ono čištění je veliké laborování

No moc k tematicé čištění nepíšu ale na tohle odepíšu rád. Ono to není o laborovani. Bavil jsem se s člověkem jehož továrna vyrábí přípravky na čištění a konzervaci kovových předmětů. Úplny začátek je dat železo do destilky a změřit pH výluhu a podle toho pak pokračuje čištění a konzervace. To co tady všichni predvadime je čistý amatérismus. Neexistuje univerzální metoda a univerzální přípravky. To čištění, máchání v destilce a sušení nějak zvládne kazdy ale to ostatní už je pro nás problém. Metody ohřátí ve výhni a potopení do převodovýho oleje, nebo zapatlani čímkoliv a navrch voskem ze svíčky ze hřbitova je taky jen dočasně. Já jsem se posunul na výrobky firmy worko kde pouzivam pasivator s taninem a navrch voskovou emulzí "final". Ty spolu reaguji a fungují. Dochází tam k přeměně rzi v něco jiného a neskodneho. Navíc nedochází k degradaci kovu po stránce mechanické ani chemicke.Zatím to funguje ale jak dlouho? Takže ve zkratce ano delší dobu v destilce a nálev měnit a pak pořádně vysušit.

;-) Waffen, díky za info..

Vůbec není za co. To je jen ukázání cestičky. Ale vyšlapat si ji musíš sám. ;-)

určitě s ní ještě něco provedu , díky za tipy ! ;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben